Vágólapra másolva!
A Békés megyei önkormányzat után a békéscsabai önkormányzat is felfüggesztette a Békéscsabai Előre FC-t működtető gazdasági társaság, az Előre FC Kft. támogatását. A békéscsabai önkormányzati képviselők csütörtökön Tóth Károly szocialista párti országgyűlési és városi képviselő javaslatára fogadták el az előterjesztést.

A képviselő elmondta, hogy a gazdasági társaság ellen rendőrségi eljárás folyik, ez indokolta a képviselők döntését. Tóth Károly szerint a város nem kíván kivonulni a helyi labdarúgás támogatásából, ezért arról is döntöttek, hogy egy, a képviselőkből álló tárgyalódelegáció vegye fel a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetség és a liga vezetőivel annak érdekében, hogy biztosítsák a csapat további szereplését az első osztályban.

"A tárgyalások célja, hogy a békéscsabai önkormányzat által alapított új gazdasági társaság megszerezhesse a csapat indulási jogát az élvonalban" - mondta Tóth Károly. A Békés megyei önkormányzat korábban, szintén a rendőrségi eljárásra hivatkozva felfüggesztette a focicsapat támogatását.

A többségi tulajdonos horvát-bosnyák Darko Canadic több havi bérrel tartozik a csapatnak, emiatt hat játékos feljelentette a klubot a ligánál, így ők szabadon igazolhatók. Dajka László vezetőedzőt annyira megviselte a hosszas huzavona, hogy orvosi tanácsra nem ült le a kispadra a Vasas elleni, 3-0-s vereséggel végződött szombati bajnokin. A Békéscsaba az utolsó előtti helyen áll a tabellán.