Vágólapra másolva!
Herédi Attila nem lesz a labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Előre FC Békéscsaba vezetőedzője.

A viharsarki alakulattal hírbe hozott tréner pénteken döntötte el, hogy nem kíván leülni a kispadra a nehéz pénzügyi helyzetben lévő klubnál.

"Nem köteleztem el magam a Békéscsaba felé, eddig csupán egy beszélgetés során vetődött fel a héten, hogy legyek a csapat edzője" - kezdte indoklását az egykori újpesti válogatott.

"Igazán érdemi tárgyalás nem zajlott le a vezetők és köztem. Darko Canadic főtulajdonos telefonon közölte velem csütörtökön a késő esti órákban, hogy Dajka Lászlóval megállapodott a távozása feltételeiről, én pedig jöjjek, van kocsi, lakás. Ilyen megnyilatkozást nem tartok komoly ajánlatnak."

Herédi még elmondta: három kritériumot határozott meg, melyek közül csak egy teljesült, nevezetesen az, hogy a csapatot működtető kft. rendezte a távozó vezetőedző felé fennálló tartozását.

"A másik elvárásom az volt, hogy a játékosok is kapják meg péntek délig a pénzük egy részét, ez azonban nem történt meg, ahogy az sem, hogy velem ténylegesen megegyezzen a vezetés. És akkor még szakmai elvárásokról nem is beszéltem, ezekről ugyanis végképp nem esett szó. Mindezt tudomásul véve nem láttam jövőképet az Előre FC előtt, ezzel pedig elszállt az együttműködés lehetősége. A döntésem végleges" - tette hozzá.