Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 20. fordulójában a Debrecen-MTK összecsapás jelenti a legnagyobb rangadót, a listavezető ugyanis a tavasszal még százszázalékos MTK-t fogadja a cívisvárosban. A bajnok Ferencváros a szerdai kupasiker után ezúttal a bajnokságban mérkőzik meg a Kaposvárral, míg az alsóházban a Pápa-Nyíregyháza találkozó okozhat izgalmakat.

A labdarúgó Arany Ászok Liga 20. fordulójának rangadóján a listavezető Debrecen a tavaszi szezonban még százszázalékos MTK ellen lép pályára, amely idegenbeli sikerével csatlakozhatna a bajnokaspiránsokhoz. Márpedig a statisztika sok jóval kecsegtetheti a fővárosiakat: az MTK azon kevés csapatok közé tartozik, amely ellen a Lokinak hazai pályán is negatív a mérlege.

A két együttesnek a szombati lesz az 62. első osztályú bajnokija, a piros-fehérek 17 győzelem és 11 döntetlen mellett eddig 33 vereséget szenvedtek. Debrecenben ez lesz a 30. összecsapás, 10 hazai siker és 6 döntetlen mellett 14 vendéggyőzelem a mérleg.

A bajnoki címvédő Ferencváros azt a NABI Kaposvárt fogadja, amelyet szerdán 3-1-re legyőzött a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A csapatnál akad elég probléma: Kapicot a szakvezetés a tartalékcsapathoz irányította, Bajevski és Gyepes sérüléssel bajlódik (noha a hírek szerint mindketten vállalják majd a játékot), a kupameccsen remeklő Takács Ákos viszont minden bizonnyal kihagyja a bajnokit.

Kaposvárott Kovácsevics, Nagypál és Bank mellé a gólgyáros Oláh Lóránt is feliratkozott a sérültek közé, a csatár éppen szerdán, az Üllői úton húzódott meg.

A fővárosi derbin az Újpest FC vasárnap délelőtt a Vasast látja vendégül a Szusza Ferenc-stadionban. A hazaiak rendkívül gyengén kezdték a szezont, ennek következményeképpen a vezetők a korábban meghatározó játékosnak számító Kovács Zoltánt és Polonkai Attilát a juniorcsapathoz száműzték.

Mészöly Géza reméli, hogy futballistái tanulnak az esetből, és mindent megtesznek a győzelem érdekében, így a lila-fehérek célja mindhárom pontnak a megszerzése.

A ZTE a Diósgyőrt, a Budapest Honvéd a Győrt fogadja. Ami az alsóházat illeti: Pápán igazi kiesési rangadóra kerül sor, a 18 pontos hazai együttes ugyanis az utolsó helyen szerénykedő Nyíregyházát fogadja. Az utolsó előtti Békéscsaba Sopronban próbál pontot szerezni.

[origo]/(MTI)