Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül annak, hogy a Magyar Labdarúgóedzők Testülete és az MLSZ edzőbizottsága visszautasította kritikáját, mert így szerinte aktívabb párbeszéd veheti kezdetét.

"Már megérte megfogalmaznom az észrevételeimet, hiszen így legalább történik valami. Olykor be kell dobni egy-egy kavicsot az állóvízbe, hogy az hullámokat vessen. Úgy gondolom, személyesen kell eszmét cserélnünk, ezért különösen örülök annak, hogy a magyar edzőkollégák meghívtak a legközelebbi, május 2-ai találkozójukra" - mondta a német szakember, aki azonban fenntartja azt a véleményét, hogy a játékosok felkészítése nem problémamentes Magyarországon.

A két testület az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásában visszautasította, hogy a bolgárok elleni mérkőzést követően a kapitány a felelősséget a magyar élvonalban dolgozó edzőkre hárította. Alaptalannak és ellentmondásosnak tartják a hazai bajnokságban játszó futballisták fizikai képességének kritizálását, szerintük "a magyar bajnokságban szereplő játékosok a fizikai és taktikai felkészültséget, valamint a fegyelmezettségüket tekintve soha nem lógtak ki Lothar Matthäus csapatából."