Vágólapra másolva!
Zalaegerszeg és Debrecen polgármesterével tárgyalt kedden a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság horvát-magyar pályázatának hazai előkészítő bizottsága.

Délelőtt a zalai várost vezető Gyimesi Endre, délután pedig a hajdúsági várost irányító Kósa Lajos találkozott Füleky Andrással, a Nemzeti Sporthivatal elnökhelyettesével, Bozóky Imrével, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével és Szalay Péter projektmenedzserrel.

A tárgyalások a hazai helyszínek kiválasztásának jegyében zajlottak, ám döntés csak valamennyi, potenciális rendező város szándékának, infrastruktúrájának, fejlesztési lehetőségeinek megismerése után születik. Egyelőre annyi dőlt el, ha a horvát-magyar kandidálás sikerrel jár, akkor 2012-ben az átalakított Puskás Ferenc-stadionban rendeznék az Eb döntőjét.

A jövő héten Székesfehérvár és Győr megyei jogú városok vezetőivel találkoznak az előkészítő bizottság tagjai. Mindezen tárgyalások előtt a nemzetközi kapcsolatok építése kaphat hangsúlyt, szerdán Bozóky Imre és Berzi Sándor MLSZ-főtitkár Tallinnba utazik az UEFA éves kongresszusára.