Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa két döntősének vasárnapi bajnoki mérkőzésén a Matáv FC Sopron 3-0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost, így a listavezető debreceni labdarúgócsapat már 7 pontos előnnyel vezet a zöld-fehérek előtt.

Arany Ászok Liga, 23. forduló:
Matáv FC Sopron - Ferencváros 3-0 (1-0)
Sopron, 5200 néző
v.: Ábrahám
Ferencváros: Szűcs - Balog, Gyepes, Vukmir - Takács, Kapic, Rósa, Lipcsei, Huszti - Sowumni, Bajevski (Tőzsér, 49.).
Sopron: Balogh - Bagoly, Fehér, Szekeres - Sira (Csordás, 28.) Pintér, (Somorjai, 73.) Lazic, Szabó - Bárányos, Tóth, Balaskó (Károlyi, 54.).
gól: Csordás (39.) Somorjai (79.)Bárányos (91.)
sárga lap: Lazic (3.) Pintér (41.) Bagoly (62.) Szekeres (68), illetve Kapic (43.) Lipcsei (67.) Balog (84.)

39. perc: Szabó Ottó bal oldali beadása után Csordás 8 méterről "bombafejessel" juttatta a labdát Szűcs kapujának a jobb oldalába (1-0).

79. perc: Tóth Mihály ugratta ki a jobbösszekötő helyén kilépő Csordást, ám a kapujából kifutó Szűcs kapus ekkor még mentett. A labda Somorjai elé került, aki mintegy 50 méterről, ballal azonnal lőtt, és a kétségbeesetten visszafutó hálóőr a saját kapujába ütötte a madártávlatból érkező játékszert (2-0).

91. perc: Károlyi tört kapura a bal oldalon, lövése a kifutó Szűcsről kipattant, Károlyi középre fejelte, és Bárányos közvetlenül a kapu torkáról a hálóba pofozta a labdát (3-0).

A soproniak vezető góljáig eseménytelen volt a mérkőzés, majd a szünet után a Ferencváros mezőnyfölényben játszott. Igazi gólveszélyt a hazai ellenakciók jelentettek s a hajrában szerzett két góllal végül fölényes és megérdemelt győzelmet aratott Pintér Attila együttese a bajnok ellen.

A lefújás után érthetően a hazaiak szakvezetője volt elégedettebb. Az egykori Fradi-játékos és -edző Pintér Attila a jó cseréknek és a többszöri hadrend-módosításnak tulajdonította csapata sikerét. László Csaba, a zöld-fehérek stratégája az ftc.hu-nak arról beszélt, hogy bár nehéz a helyzete a címvédőnek, még semmi sincs veszve.

Pintér Attila: "Nagyon köszönöm szurkolóink fantasztikus biztatását és sajnálom a ferencvárosi drukkereket, rajtuk semmi nem múlt. Voltak hullámvölgyek a játékunkban, ezeken cserékkel és a játékrendszer módosításaival igyekeztünk úrrá lenni. Teljesen megérdemeltnek érzem a győzelmünket."

László Csaba: "Az első gólig mi voltunk jobbak, többet birtokoltuk a labdát. Sajnos egy óriási hiba után hátrányba kerültünk. Az egyenlítés érdekében a soproni vezetés után nyíltabban játszottunk, volt több biztató lehetőségünk, de egy nagyon balszerencsés gól mindent eldöntött. A hét pont hátrány a debreceniekkel szemben hét fordulóval a vége előtt nagyon sok, de amíg van matematikai esély, nem szabad feladni."

A 24. forduló műsora:
április 27., szerda:
Lombard FC Pápa - Előre FC Békéscsaba 17 ó
Pécs MFC - Vasas 18 ó
DVSC-AVE Ásványvíz - Matáv FC Sopron 18 ó
Ferencváros - Újpest FC 18 ó
Diósgyőr BFC - Fehérvár FC 18 ó
Győri ETO FC - MTK Budapest 18 ó
Budapest Honvéd - NABI Kaposvár 18 ó
ZTE FC - Nyíregyháza 18 ó

[origo]/(MTI)