Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) fegyelmi bizottsága megállapította, hogy a Budapest Honvéd egyértelműen a Kispest Honvéd jogutódjának tekinthető, így a klubnak rendeznie kell a Tornyi Barnabással szemben fennálló tartozását.

Az egyesületnek május 4-i határidővel kell kifizetnie Tornyit, különben minden forduló után egy-egy pontot levonnak a csapattól. A Budapest Honvédot máris kizárták az átigazolásból, valamint egy osztállyal lejjebb sorolhatják, ez utóbbinak életbe léptetését azonban a bajnokság végéig felfüggesztette az MLL fegyelmi bizottsága.

"Mivel egyetlen csapatnak sem lehet tartozása, a Budapest Honvéd nem teljesítette a licenckövetelményeket. Azzal azonban, hogy korábban már kifizette egyéb tartozásait, jelen pillanatban csak ezt az ügyet kell rendeznie" - nyilatkozta Kőszegi Géza, a fegyelmi bizottság elnöke.

Tornyi Barnabás 2004 márciusában pert nyert a klub ellen, és a fővárosi ítélőtábla jogerős döntése szerint az edzőt 29 millió 400 ezer forint illeti meg.

A vezetőedzőt az - időközben tulajdonos- és névváltozáson átesett - csapatot akkor működtető kft. vezetése 2001. április 11-én menesztette. Az indoklás szerint szerződésszegés miatt állították fel a kispadról. A szakember bíróságra vitte az ügyet, a pert első fokon elvesztette, ám másodfokon neki adtak igazat.