Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 27. fordulójában a pécsi verség után javított az Újpest, a lila-fehérek hazai pályán 3-2-re verték a Zalaegerszeget. Nyíregyházán és Pápán is az utolsó percekben szerzett gólt a vendégcsapat, a Diósgyőr és a Pécs is pontot mentett ezzel a találattal. A Vasas a Győrt, a Kaposvár a Fehérvárt győzte le és ezzel kissé távolabb került a veszélyes zónától, a Békécsaba hazai pályán kapott ki az MTK-tól, így a viharsarki gárda elbúcsúzott az élvonaltól. A békécsabai meccs másik érdekessége, hogy Illés Béla 510. bajnoki mérkőzésén szerepelt, ezzel beállította Szabó György rekordját. A Sopron a Honvéd elleni sikerrel hangolt a kupadöntőre.

Arany Ászok Liga, 27. forduló
Nyíregyháza Spartacus - Diósgyőri VTK-BFC 2-2 (0-0)
Nyíregyháza, 5000 néző
v: Bede
Nyíregyháza: Németh - Tímár, Szatke, Ambrusz, Vasas - Laskai, Minczér, Kenesei (Márton 85.), Geri, Sipos N. (Cipf, 67.) - Bardi (Nikolic, 62.)
Diósgyőr: Kövesfalvi - Mogyorósi, Gáspár, Máté, Dianu - Müller (Hompoth, 67.), Sipeki (Siminic, 79.), Vitelki, Virág - Tisza, Polyák (Egressy, 55.)
gól: Vasas (50., 60.), illetve Tisza (77.), Siminic (90.)
piros lap: Máté (59.)
sárga lap: Tímár (36.), Vasas (54.), Laskai (57.), Geri (82.), Cipf (87.), illetve Mogyorósi (54.), Gáspár (72.)

32. perc: Sipeki 23 méteres lövése a jobb kapufáról pattant ki.

41. perc: Kenesei jobb oldali szögletét Schrancz 8 méterről fejelte a jobb sarok felé, ám Kövesfalvi hárított.

50. perc: Kenesei lépett ki a védők között, a 16-oson belül elesett, Bede játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. Laskai gyengén helyezett büntetőjét Kövesfalvi hárította, ám a kipattanót Vasas a bal sarokba lőtte (1-0).

59. perc: Máté megütötte Bardit, amiért piros lapot kapott.

60. perc: Vasas 23 méterről a jobbösszekötő helyéről védhetetlenül csavart egy szabadrúgást a bal felső sarokba (2-0).

77. perc: egy jobb oldalról beívelt labdát Tisza szépen vett át, lefordult őrzőjéről és 8 méterről a jobb alsó sarokba gurított (2-1).

90. perc: jobb oldali vendégszöglet után az öt és felesen pattogó labdát Siminic a hálóba rúgta (2-2).

A szomszédvári rangadó jó iramú első félidejében a vendégek kezdtek jobban, majd átvette az irányítást a hazai csapat. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

A második félidő indulatokkal teli játékot hozott, az emberelőnyben lévő hazaiak nem éltek a lehetőséggel, így a hajrában egyenlíteni tudott a diósgyőri csapat, ezzel fontos pontokat veszített a kiesés ellen küzdő Nyíregyháza.