Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szövetségi kapitány egyetértésével dr. Bozóky Imre elnök és Berzi Sándor főtitkár megegyezett Szalai Lászlóval, így az U17-es válogatott korábbi szövetségi edzője látja el a jövőben az A válogatott pályaedzői teendőit - adta hírül az MLSZ honlapja.

A 37 éves szakember az elmúlt időszakban az MTK agárdi labdarúgó-akadémiájának szakmai munkáját irányította, és egyszersmind vezetőedzője volt a kék-fehérek U17-es csapatának. Ez utóbbi együttes felkészítését a bajnokság végéig még mindenképp tovább folytatja, s noha az akadémia vezetésében is maradnak feladatai, a válogatottnál végzett munkáját helyezi előtérbe.

"Nagyon boldog vagyok, és óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy Lothar Matthäus alkalmasnak talált a pályaedzői tisztségre" - mondta Szalai László. "Szerencsére az MTK-nál is örömmel fogadták az új MLSZ-es felkérésemet. A gyakorlati munkát az A válogatott jövő pénteken kezdődő edzőtáborában kezdem meg, de addig is jó néhány bajnoki mérkőzés megtekintésével és a kapitánnyal folytatott megbeszélésekkel készülök. A múltamból fakadóan ígérhetem, én a fiatal játékosok csatasorba állítását tanácsolom majd Lothar Matthäusnak. Alapelvem: hinni kell azokban a játékosokban, akiknek a nevelésébe évekig komoly munkát fektettünk."