Vágólapra másolva!
Az MTK Baráti Kör elnöksége jogi lépéseket tervez, hogy megváltoztassa a csütörtökön befejeződött labdarúgó-bajnokság végeredményét.

A kék-fehérek úgy végeztek a harmadik helyen, hogy a második Ferencvárossal - amely így a következő idényben az UEFA-kupában indulhat - egyformán 56 ponttal zártak, ám Garami József tanítványai ennél egy ponttal többet szereztek, csak a korábbi vezetőedzővel, a már a Vasasnál dolgozó Egervári Sándorral szemben fennállt tartozás miatt egy pontot levontak a patinás együttestől.

"Az elnökség sajnálatosnak tartja, hogy a liga jogalkalmazása nem egyenlő mércével és elbírálással viseltetett a szezon során, ezért a jövő héten jogi lépéseket kezdeményez az ügyben" - áll az MTK Baráti Kör levelében.

Földvári Gábor, a testület elnöke a klub honlapjának elmondta: a pályán elért eredmények alapján a csapat megszerezte a második helyet, s ha jogi úton sikerül elérni, hogy a liga minden klubot azonos mércével mérjen, akkor megváltozik a reményei szerint csak ideiglenesnek mondható végeredmény.