Vágólapra másolva!
Hétfőn este befejeződött az élvonalbeli NB I-es futsalbajnokság, amelyben a Colorspectrum Aramis diadalmaskodott, miután 0-2-ről fordítva, hosszabbításban 5-3-ra legyőzte a címvédő Rubeola FC Csömört. A budafoki sportcsarnokban telt ház előtt rendezték a finálé második, s - mint később kiderült - egyben utolsó találkozóját.

Futsal NB I, döntő, második mérkőzés:
Colorspectrum Aramis - Rubeola FC Csömör 3-3 (0-2), h.u. 5-3
Fonyódi Antal Sportcsarnok, 400 néző
vezette: Drucskó János, Kömpf Gyula, Takács Attila
Aramis: Balázs - Berkes, Frank T., Nagy G., Szabó Z., Mészáros, Camin, Csernai, Besenyei, Ugrai, Mersich, Komáromi. Edző: Soós Ferenc
Rubeola: Nagy Z. - Simon B., Gyurcsányi, Lichtenberger, Kilik, Somogyi K., Takács L., Kézi, Zsámár, Takó, Fülep, Berecz. Edző: Mucha József
gól: Frank (2), Szabó Z. (2), Camin, illetve Lichtenberger, Fülep, Takács L.
sárga lap: Nagy G., illetve Somogyi K.
összesítésben: 2-0 az Aramis javára

Soós Ferenc, az öt év után ismét győztes Aramis trénere boldogan nyilatkozott az mlsz.hu-nak: "Hatalmas boldogság! 0-2-ről ismét tudtunk fordítani ezen a sorsdöntő mérkőzésen. Nagy tartása volt a csapatnak, hiszen az első félidei hibákat később ki tudták javítani a srácok. Óriási tartalékokat kellett megmozgatnunk ahhoz, hogy feltörjük ellenfelünk védelmét, és a magunk javára fordítsuk a meccset. Úgy érzem, a hosszabbításban pontosabbak voltunk, mint a csömöriek, mert erővel sokkal jobban bírtuk a ráadást."

A tavalyi bajnok, idén ezüstérmes Rubeola szakvezetője, Mucha József hangulata szomorkásabb volt: "Sanszosak voltunk, megint a kezünkben volt a győzelem. Sajnálom, hogy 2-0-nál kihagytuk a helyzeteinket. Gratulálok az Aramisnak, megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet!"

Ragadics Ferenc, az Aramis szakosztály-igazgatója, az MLSZ kispályás bizottságának alelnöke a futsal.hu-nak a következőket mondta: "Ennyi nézőt soha nem vonzott Magyarországon még 4+1-es összecsapás. Az év egyik legjobb mérkőzése volt a döntő visszavágója, és aki látta, elmondhatja: a meccs nagyon jó reklám volt a sportágnak!"