Vágólapra másolva!
Babos Gábor elhagyja a Feyenoordot, de továbbra is Hollandiában véd majd, a rotterdami gárda ugyanis egy évre kölcsönadta a NEC Nijmegen csapatának.

A 2004-ben a holland bajnokság legjobb kapusának választott Babos Gábor első idénye nem sikerült túl sikeresre a Feyenoordnál, ugyan 24 bajnokin az ő nevével kezdődött a csapat összeállítása, de az azóta menesztett Ruud Gullit többször is kispadra ültette a magyar hálóőrt.

Gullit utódja, Erwin Koeman jelezte, hogy nem tart igényt Babos szolgálataira, mert Patrick Lodewijks mellett az RBC-től frissen szerződtetett Maikel Aertsnek szavaz majd bizalmat, míg harmadik számú hálóőrként az egyiptomi Sherif Ekramy jön számításba nála.

Felmerült, hogy a 17-szeres válogatott magyar portás egykori klubjában, a NAC Bredában folytatja, de a kiscsapat nem tudta kifizetni a rotterdamiak által kért összeget. Így aztán kapóra jött az előző idényben 13. helyen végző NEC ajánlata, a nijmegeniek ugyanis keresték a Dortmundhoz távozó Dennis Gentenaar utódját.

A NEC 1900 óta létezik, 27 idényt töltött a holland élvonalban, az eddigi legjobb eredményét 2003-ban érte el, amikor az ötödik helyen végzett. Négyszer jutott döntőbe a holland kupában a piros-zöld-fekete színekben pompázó alakulat, de a trófeát egyszer sem sikerült elhódítania. A csapat talán legismertebb játékosa a lengyel csatár, Andrzej Niedzielan, aki 2003 októberében Eb-selejtezőn kétszer is bevette a magyar válogatott kapuját.