Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elkészítette a Bajnokok Ligája selejtezőjének rangsorolását, s a korábbi híreknek megfelelően a Debreceni VSC kiemelt lesz a kvalifikáció második körében, így papíron gyengébb csapattal találkozik. Kiemeltként futhat neki a Ferencváros is az UEFA-kupa selejtezőjének, s már az is eldőlt, hogy mely hét csapat közül kerülhet ki az ellenfele.

A hajdúságiak a horvát Hajduk Splittel, a svéd Malmövel vagy a svájci Thunnal, illetve az első fordulóból továbbjutó 12 csapat egyikével találkozhatnak. Utóbbi alól egyedül a címvédő FC Liverpool a kivétel, ugyanis a szigetországi együttes, amennyiben sikerrel veszi az első akadályt, a második körben is kiemelt lesz. A Debrecen július 26-án vagy 27-én lép pályára az első mérkőzésen, míg a visszavágót augusztus 2-án vagy 3-án rendezik. A selejtező első két fordulójának sorsolását pénteken délben tartják az UEFA svájci központjában, Nyonban.

A Ferencváros lehetséges riválisai között két-két fehérorosz (MTZ-RIPO Minszk, BATE Boriszov), örmény (MIKA, Banants) és azeri (Baku, Khazar Lenkoran) együttes található, valamint a liechtensteini FC Vaduz. Az első találkozókat július 12-én vagy 13-án, míg a visszavágókat egy héttel később bonyolítják le. A másik magyar együttes, a kupagyőztes FC Sopron a selejtező második körében kapcsolódik be, így Pintér Attila gárdája nem lesz érintett a pénteki sorsoláson, amelyet 14 órától tartanak, szintén Nyonban.