Vágólapra másolva!
A Ferencváros a fehérorosz MTZ-RIPO csapatával mérkőzik a labdarúgó UEFA Kupa selejtezőjének első fordulójában. A Nyonban tartott sorsolás során kiderült, hogy a párharc első találkozóját az Üllői úti stadionban július 14-én rendezik, míg a visszavágót Minszkben játsszák két héttel később.

A fehérorosz együttes nem tartozik országa legjobbjai közé, két évvel korábban még csak a másodosztályban szerepelt, tavaly pedig az utolsó előtti helyen zárt úgy, hogy 30 mérkőzésből mindössze hatot nyert meg, s összesen 27 pontot szerzett (32 rúgott góljával szemben 56-ot kapott).

Hogy a klub története során először szerencsét próbálhat az európai színtéren is, azt a kupamenetelésének köszönheti: az MTZ-RIPO ugyanis a fináléig jutott, s ott Alekszandr Lebegyev, illetve Artem Koncevoj góljaival 2-1-re nyert a bajnoki ezüstérmes BATE Boriszov ellen.

A jelenleg is zajló bajnokságban (a fehéroroszoknál tavaszi-őszi rendszerű liga van) a csapat tíz fordulót követően a 10. helyen áll, mindössze négy gárdát előz meg. Mérlege: 4 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség - a legutóbbi fordulóban június 22-én, hazai pályán 5-1-re verte a Darida Kuncsauszcsina együttesét.

"Szakmai és gazdasági szempontból egyaránt lehetett volna jobb és rosszabb ellenfelet kapni. A cél egyértelműen a továbbjutás, de az esélyeket illetően nem kívánok nyilatkozni, hiszen nem láttuk még riválisunkat, ráadásul keretünknek még csak a körvonalai sem rajzolódtak ki" - mondta az MTI érdeklődésére Tepszics Ignác, a zöld-fehérek sportigazgatója, aki elárulta, mintegy 200 vendégszurkoló érkezése várható.

az FC MTZ-RIPO Minszk kerete
kapusok: Pavel Csesznovszki, Vaszilij Kuznyecov, Alekszandr Szulima, Alekszandr Csirkunov
védők: Alekszandr Buch, Alekszandr Bilina, Szergej Duben, Andrej Gavrilenkov, Alekszandr Gorbacsov, Szergej Miknyuk, Nyikolaj Oszipovics, Oleg Popel, Jevgenyij Sznopko, Alekszandr Sztaszcsenyuk, Szergej Cvetinszki, Andrej Vaskin
középpályások: Mihail Afanaszev, Anton Bubnov, Andrej Djatel, Karen Jegiazarjan (örmény), Alekszandr Kardas, Mihail Kirilenko, Mihail Luzsinszki, Igor Malcev, Hamlet Mkitarjan (örmény), Alekszandr Szanko, Sztaniszlav Sakrajev, Dmitrij Segrikovics, Vitalij Taraszcsik
csatárok: Andrej Balejko, Anton Bordok, Gyenisz Fjodorov, Dmitrij Haritoncsik, Szergej Kiszli, Artem Koncsevoj, Roman Lazerko, Ernest Ljascsuk, Mihail Jeremcsuk.