Vágólapra másolva!
Bár a Budapest Honvéd élvonalbeli indulásáról csak ma döntenek az MLSZ-ben, az már eldőlt, hogy a következő idényben az olasz Aldo Dolcetti irányítja a csapat szakmai munkáját.

"Egyéves szerződést kötünk a trénerrel, aki magával hoz egy erőnléti edzőt is. Már mindenben megállapodtunk vele, a szerződéseket jövő héten írjuk alá, amikor Magyarországra érkezik" - mondta a távirati irodának Kiss Zsolt, a kispesti klub kisebbségi tulajdonosa.

Dolcetti játékosként a Pisa, a Messina és a Cesena középpályása volt, az előző idényben pedig az olasz élvonalból kiesett Brescia pályaedzőjeként tevékenykedett. Egyik segítője az előző idényben még aktív játékos Borgulya István lesz, aki a juniorcsapat edzője is volt.

"Büszke vagyok arra, hogy azt a csapatot irányíthatom, amelyben Puskás és Détári is futballozott. Ez egy nagy kihívás lesz számomra. A magyaroknak van technikájuk és hagyományuk, én megpróbálok új mentalitást vinni a felkészítésbe és a taktikába" - mondta a klub hivatalos honlapjának Dolcetti.

Az eddigi vezetőedzőnek, Gergely Károlynak az utánpótlás-igazgatói állást ajánlotta fel az egyesület vezetősége, de a szakember még nem döntötte el, hogy elfogadja-e azt. Ami a játékosokat illeti, Vén Gábor, Kovács Norbert, Lázár Zsolt, illetve Csobánki Ádám szerződést hosszabbított a klubbal, és várhatóan Baranyai Tibor is marad.

A hírek szerint Vadócz Krisztián sem hagyja el nevelőegyesületét, pedig a válogatottban is bemutatkozó középpályásnak külföldről és fővárosi élvonalbeli csapatoktól is volt ajánlata. Nemcsak edző, hanem játékos is érkezhet Olaszországból, a ghánai Emmanuel Osei a bajnokság kilencedik helyén végzett Livorno csapatában hat mérkőzésen lépett pályára az előző szezonban.

A 22 éves középpályás mellett egy másik afrikai futballista csatlakozhat a kispestiekhez, a 16 éves Hebang Mban csatárposzton lehet bevethető, ha megfelel a próbajátékon. A korábban a Vasasban is megforduló brazil Jerson José da Silva jó benyomást keltett, de a szerződtetéséről az új tréner dönt majd.

Eddig Herczeg, Facskó (mindkettő Pápa), Budovinszky (FTC) és Szili (Rouen) alkotja a távozók listáját, de elképzelhető, hogy Kozarek is eligazol, a fiatal csatár az osztrák Regionalligában szereplő Viennánál van próbajátékon.

A szurkolók sem tétlenkednek, a kispesti fanatikusok ugyanis mára tüntetést szerveztek az MLSZ székházához, mivel a szövetség vezetői délutén döntenek arról, hogy a klub megkapja -e az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

[origo] / (MTI)