Vágólapra másolva!
Az Magyar Labdarúgó Liga elnöksége szombati ülésén úgy határozott, hogy 15 csapat nevezésének elfogadását javasolja a versenybizottságnak a 2005-2006-os élvonalbeli bajnokságra, míg a 16 indulásra jogosult klub közül egyedüliként a Ferencvárost további hiánypótlásra kötelezte.

A zöld-fehéreknek hétfőig kell benyújtaniuk fellebbezésüket az MLSZ elnökségéhez, majd a szükséges iratokat csütörtökig kell pótolniuk. A Ferencvárosnak egyrészt bizonyítania kell, hogy nincs tartozása a játékosok felé, másrészt a költségvetése lefedettségét is garanciákkal kell igazolnia.

Az MLL vezető testülete arról is döntött, hogy az NB I sorsolását jövő pénteken a budapesti Művészetek Palotájában tartja meg. A liga elnöksége az MLSZ-szel folytatott konzultáció után rendkívüli döntést hozott a magyar labdarúgást a közelmúltban jellemző gazdasági anomáliák megelőzése érdekében. Eszerint a törvények és a különféle szabályok szigorú betartásával a jövőben lehetőség lesz negyedévenként a klubok gazdasági tevékenységének, pénzügyi hátterének ellenőrzésére. Ez egyben segítséget is jelent a csapatokat működtető társaságoknak a különböző problémák kiküszöbölésére.

A rendszer végleges kidolgozására augusztus 30-ig az UEFA jóváhagyásával kerül sor. Szélsőséges esetben még arra is sor kerülhet az újítás bevezetése után, hogy a nem megfelelően gazdálkodó klubtól - a negyedéves kontrollok következtében - megvonják az élvonalbeli szerepléshez szükséges licencet.

Az MLL elnöksége öt klub - Újpest FC, Zalaegerszegi TE, Diósgyőr BFC, FC Sopron, Fehérvár FC - esetében fokozott, havonkénti adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő.