Vágólapra másolva!
Azok után, hogy Tamási Zoltán és Farkas Balázs távozott, két kulcsjátékossal, Tóth Norberttel és Kovács Zoltánnal pedig hosszabbított az Újpest FC labdarúgócsapata, új futballisták érkeztek a Megyeri útra, akik a hétfői edzéseken már bizonyíthatták rátermettségüket Mészöly Géza vezetőedzőnek.

A vasárnapi, Feyenoord elleni találkozóra készülő lila-fehérek bővített első kerete hétfőn két részre oszlott: a fiatalabbak több próbajátékossal kiegészülve fél négytől, míg az első csapat rutinosabb játékosai néhány fiatallal és a hat eddigi próbajátékossal 17 órától edzettek a füves gyakorlópályán - olvasható az Újpest hivatalos honlapján.

Az első "etapban" helyet kapott a múlt héten tesztelésre érkezett Srgian Luchin mellett - többek között - az újpesti nevelésű Terjék Zsolt is, aki bátyjával, Lajossal együtt egy ciprusi csapatban futballozott, de előbbi játékos inkább hazatért. Ezzel a legénységgel gyakorolt Joel Drogba is, aki nem más, mint a Chelsea világsztárjának, Didier Drogbának az öccse. Az elefántcsontparti játékos tudásáról nem sokat állapíthattak meg az edzők, mert a 20 esztendős futballista az edzés közben megsérült. A "kis Drogba" egyébként a francia Montrouges labdarúgója.

A második turnusban - Kovács Zoltánékkal, Tóth Norbertékkel - gyakorolt a több napja figyelt Miladin Militaru és Kovács Norbert, továbbá az a két fiatal brazil játékos, akik egy hónappal ezelőtt az U19-es együttesnél gyakoroltak. Urbányi István utánpótlás-igazgató jó véleménnyel volt a 21 éves Jeffersonról és Evandróról, akiket Mészöly Gézáék ezen a héten tovább figyelnek.

Ami viszont már biztos: az U21-es válogatott szereplő Sándor György felbontotta 2008-ig szóló szerződését Győrben, és visszatér Újpestre.

Brockhauser István kapusedző Vlaszák Géza és Illyés Dániel mellett egy harmadik hálóőrt is dolgoztatott: a 23 éves, 197 cm magas bosnyák Nemanja Supic a szerb Zemun játékosa, és a következő néhány edzésen bizonyíthat az újpesti vezetőknek.