Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a közelmúltban a fő-, azaz a névadó szponzor, a Matáv utóda, a T-Com bejelentette, hogy kiszáll a Magyar Kupa-győztes Matáv FC Sopron - azóta FC Sopron - szponzorálásából, pénteken délelőtt a város labdarúgóklubjának másik befektetője, Antók Zoltán is bejelentette: felfüggeszti az egyesület támogatását.

A fejleményekkel kapcsolatban Kránitz László országgyűlési képviselő a tulajdonos önkormányzat képviseletében elmondta, hogy mindenképpen igyekeznek megteremteni a feltételeket az NB I-ben és az UEFA-kupában is induló együttes működéséhez. Továbbá kifejtette: nem akarnak felelőtlenül ígérgetni, hanem olyan szerződési ajánlatokat adnak a játékosoknak és az edzőknek, amelyek teljesítésére megvan a fedezet.

Kilépéséről Antók Zoltán még csütörtökön este, a tulajdonosi taggyűlésen tájékoztatta a vezetőséget. Pénteken délután Göbl Gábor, a klub ügyvezetője elmondta: a történtek után igen nehéz helyzetbe kerültek, szerinte a 2005/2006-os évadra nagyjából az előző szezonbeli költségvetés 40 százalékával, azaz mintegy 140-150 millió forinttal kalkulálhatnak.