Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapata bár 3-1-re kikapott Siófokon a holland Feyenoordtól, Mészöly Géza vezetőedző szerint rendkívül hasznos volt a vasárnapi barátságos találkozó. Tekintse meg a mérkőzés öszefoglalóját!

Az Újpest-Feyenoord meccs összefoglalója

A mérkőzésen az angol Stoke City által csábított Rajczi Péter góljával szerzett vezetést a lila-fehér egyesület - a 24 éves válogatott csatár Derrick kapitális hibáját kihasználva juttatta előnyhöz a hazaiakat. Később fordítottak a hollandok, és végül 3-1-re diadalmaskodtak a Balaton-partján rendezett barátságos összecsapáson.

Mészöly Géza edző nem bánkódik a vereség miatt: "Nagyon hasznos volt ez a meccs, hiszen pontos képet kaptunk arról, hol tartunk a felkészülésben, illetve arról, hogy milyen hatással volt a játékosokra az eddigi munka. Sok tanulságot vonhattunk le a 90 perc alatt történtekből, a játékosok becsülettel küzdöttek, de azért a védekezésben és a támadások felépítésében is akadtak hibák. Mindig is azon a véleményen voltam, hogy az ilyen erősségű riválisok ellen lehet igazán fejlődni, s inkább most jöjjenek elő a hibák, mint a bajnokin. Néhány játékossal elégedett voltam, de elégedetlen igazán senkivel sem, hiszen ez a találkozó a felkészülésünk első állomása volt, és természetesen nem mostanra kell időzíteni a csúcsformát."

A hollandok nagy nevű szakvezetője, Erwin Koeman a saját csapatára figyelt: "Rövid ideje vagyok a Feyenoord edzője, ezért az eredmény számomra másodlagos volt. Ahhoz képest, hogy hány edzésen vagyunk túl, nem játszottunk rosszul, de természetesen a bajnoki rajtig még erősödnünk kell. Tervezünk még igazolásokat, mert komoly céljaink vannak a holland bajnokságban. Hogy az Újpestből felfigyeltem-e valakire? Őszintén megmondom, hogy én most csak a Feyenoord játékosait figyeltem, az ellenfelet mindig a sportigazgatónk térképezi fel."