Vágólapra másolva!
A Debrecen Bajnokok Ligája-menetelésének árnyékában a hétvégén kerül sor a második fordulóra a labdarúgó NB I-ben, amelyben a hajdúságiak nem lépnek pályára, és két fővárosi párharc emelkedik ki a párosításból.

Szombat este hét órától a Szusza Ferenc-stadionban a 155. Újpest-Vasas mérkőzésre kerül sor. A statisztika a lilák mellett szól, hiszen hazai pályán 1955 óta nem szenvedtek vereséget az angyalföldiektől.

Az előző bajnokságban az Újpest oda-vissza verte a Vasast, idegenben 2-1-re, odahaza 4-0-ra nyertek Rajcziék. Mészöly Géza fiai diósgyőri sikerrel rajtoltak, ráadásul a győzelem értékét növelte, hogy Vanczák kiállítása miatt a második félidő nagy részét tíz emberrel játszották, a fiatal védő egymeccses eltiltást kapott, így csak a lelátóról szurkolhat a társaknak.

A piros-kékek az Illovszky-stadionban vereséget szenvedtek a Győrtől, így most a szomszédos kerületben kéne javítani Egervári Sándor csapatának. A Vasas edzője nem számíthat Kiss Györgyre, aki keresztszalag-szakadást szenvedett a győri Regedei Csaba belépője után, és Elek Norbert, valamint Rósa Henrik is sérüléssel bajlódik, de mindketten felépülhetnek még a mérkőzésig.

Vasárnap délelőtt Kispestre látogat az FTC, azaz két alaposan megfiatalított, egyben meggyengült gárda találkozik egymással a Bozsik-stadionban. Ez lesz a két csapat 180. bajnoki mérkőzése, a zöld-fehérek 93-szor, a kispestiek 58-szor vonulhattak le győztesen a pályáról, otthon azonban jobb a mérlege a XIX. kerületieknek.

Az előző idényben az utolsó fordulóban csapott össze a két alakulat, és akkor az FTC úgy nyert, hogy Vadócz büntetőt hibázott, majd az utolsó percekben Sowumni eldöntötte a meccset, ami egyben UEFA-kupa indulást ért a Fradinak. Igaz, talán utólag senki nem bánta volna, ha nem lép ki a nemzetközi porondra László Csaba csapata...

A Honvéd az első fordulóban Sopronból hozott el egy pontot, és Csank János is elismerően szólt a piros-feketék fiataljairól, míg Lipcseiék odahaza zakóztak a Fehérvár ellen. A további párosításokból a Fehérvár diósgyőri vendégjátéka ígéri a legtöbb izgalmat, de az is érdekes lehet, hogy mire megy az UEFA-kupa-mérkőzésre készülő Sopron a Pápával.