Vágólapra másolva!
Felejthetetlen élményt jelentett a szurkolóknak és a magyar labdarúgóknak is a Real Madrid vasárnap esti budapesti vendégjátéka, de voltak, akik többet vártak a világsztároktól.

A 3-1-es győzelmet arató spanyol sztárcsapat az ausztriai edzőtáborozás után szerepelt a klub legendája, Puskás Ferenc tiszteletére megrendezett gálán, s a kimerítő másfél hét hatása érződött is a produkción.

"Fárasztó programunk volt az elmúlt tíz napban, emiatt voltunk kicsit tompábbak. Kemény mérkőzést játszottunk, a magyarok alaposan megnehezítették a dolgunkat. De ezt vártuk, így nem ért bennünket meglepetés. Elégedett vagyok a csapatom játékával, mindent megtettünk azért, hogy jól szórakozzanak a szurkolók" - mondta David Beckham, miközben az elsősorban az újságírók munkáját segítő "vegyeszónában" fáradhatatlanul és mosolygósan osztogatta az autogramokat.

Az angol világsztár egyébként a hétvégén újabb híveket szerzett, hiszen mindvégig rendkívül szimpatikusan viselkedett, a Real futballistái közül ő állta legkészségesebben a drukkerek rohamát, számtalanszor pózolt közös fényképekhez is. Wanderley Luxemburgo, a Real Madrid vezetőedzője szerint a találkozó jól szolgálta együttese felkészülését, s még eddig "ismeretlen tehetségeket" is felfedezett a pályán.

"Nagy öröm volt, hogy részesei lehettünk a Puskás Ferenc tiszteletére rendezett gálameccsnek. Nem kenyerem a hízelgés, de amondó vagyok, néhány magyar játékos adott esetben beférne a Real Madrid keretébe" - mondta a brazil szakember.

Éger László, a Puskás Ferenc-válogatott egyik debrececeni védője kiemelte: múlt kedden az Old Traffordon sokkal nehezebb találkozón kellett helytállnia. "A Manchester United játékosai ugyanis a kezdés után azonnal nekünk estek, letámadtak, míg a madridiak végig kényelmesen játszottak. Látszott rajtuk, hogy nagyon fáradtak, kemény terhelésen vannak túl. Mindenesetre így is csodálatos élménnyel gazdagodtunk, számomra Zidane játéka jelentette a legnagyobb élményt" - mondta a debreceni védő, aki szívesen szerepelne szerdán az argentinok ellen is, de tudja, ez Lothar Matthäus szövetségi kapitánytól függ.

Éger csapattársa, Halmosi Péter úgy véli, hogy Markus Merk játékvezető túlságosan tisztelte a vendégeket. "A harmadik gól előtt egyértelműen szabálytalankodtak Vincze Ottóval szemben, hatlmas fault volt, a bíró mégsem fújt. Kár érte" - fogalmazott a balszélső.

A középpályás szerint jobb eredményt is el lehetett volna érni a fáradt klasszisok ellen. "Sajnos, a szünet után kihagytuk a helyzeteinket, pedig kiváló esélyeink voltak. Az is látszott, hogy a Real játékosai a fáradtság ellenére komolyan veszik a meccset, de ez nem meglepő, hisz éppen ezért is tartoznak a legkiválóbb profik közé" - mondta Halmosi Péter.

Rósa Dénes a 62. percben lépett pályára, s időnként szép megoldásokkal okozott örömöt a drukkereknek. "Nagy show volt, felejthetetlen élményt jelentett mindenkinek ez a találkozó. Sajnálom, hogy 1-1 után nem használtuk ki helyzeteinket, kíváncsi lettem volna, hogy erre miként reagálnak a Real játékosai. A mi csapatunk megilletődötten kezdett, csak a szünet előtti időszakban pörgött fel, a második félidőben már mindenki megfelelően teljesített" - értékelt a ferencvárosi középpályás.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány is elégedett értékelt, noha a pályán még bosszús volt a harmadik gólt megelőző, vitatott szituáció miatt. "A gálán mindenki jól szórakozott, ám egyre közelednek a fontos meccsek. Szerdán, Argentína ellen már a szeptemberi vb-selejtezőkön szóhoz jutó csapatot tesztelhetem. A Real ellen is akadtak jó teljesítmények, ám bosszantanak a kimaradt lehetőségeink. Vincze Ottó középhátvédként történő szerepeltetését - Juhász és Stark kiesése nyomán - vasárnap reggel ötlöttem ki, elég technikásnak tartottam ahhoz, hogy képes legyen ezen a poszton is kiemelkedő produkcióra." - nyilatkozta a szakember.

A kezdőrúgást megelőzően Puskás Ferenc pályafutásáról készült rövidfilmet vetítettek, a közönség, soraiban az egykori csapattárs Grosics Gyulával, Buzánszky Jenővel, Alfredo Di Stefanóval, Amaro Varela Amancióval, José Emilio Santamaríával és Antonio Ruíz Cervillóval állva tapsolt a labdarúgóvilág legendájának. Az évek óta súlyos betegséggel küszködő Puskás Ferenc nem lehetett jelen a róla elnevezett létesítményben. A Real Madrid egykori kiválóságai így a kórházban találkoztak magyar társukkal.