Vágólapra másolva!
A 31-szeres magyar válogatott Korsós György szerint a Rapid Wiennél egyelőre sokk uralkodik, miután a nagyrészt fiatalokból álló csapat a Lokomotiv Moszkva elleni sikerrel feljutott a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára, a legjobb 32 közé. A második BL-szereplésére készülő játékos reméli, hogy az elitligában nyújtott teljesítményével sikerül elérnie, hogy Lothar Matthäus szövetségi kapitány ismét meghívja a válogatott keretébe.

"Két jó napot kellett kifognunk a sikerhez, hiszen papíron az ellenfél volt az esélyesebb. Szerencsére a hazai döntetlen után a visszavágón jobbak voltunk, így nagy sikert értünk el. Ez remek eredmény a Rapid és az osztrák labdarúgás számára" - mondta Korsós György, aki hétfőn ünnepelte 29. születésnapját, vagyis parádés pluszajándékot kapott.

A magyar labdarúgó a Sturm Graz tagjaként - akkor Szabics Imre is csapattársa volt - már szerepelt a BL-főtáblán. A gárda a 2000-2001-es szezonban a csoportmeccsek első körében a Glasgow Rangerst, a Galatasarayt és az AS Monacót megelőzve megnyerte a D csoportot, majd a következő körben a Panathinaikosz előtt, a Valencia és a Manchester United mögött harmadik lett az A jelű kvartettben.

A védőként és középpályásként is bevethető rutinos játékos szerint egyelőre senki sem foglalkozik a lehetséges ellenfelekkel, bár a besorolás alapján legalább két világklasszis ellenfele lesz a zöld-fehéreknek. "Sokk uralkodik a klubnál, ez a legjellemzőbb" - árulta el Korsós, majd hozzátette: "A csütörtöki sorsoláson a negyedik kalapba kerülünk, így a papírforma alapján a mi esélyeink lesznek a legkisebbek. Én személy szerint olyan csapatokkal találkoznék, amelyek ellen még nem szerepeltem" - jegyezte meg a futballista.

Korsós György úgy véli, hogy nincs különösebb titka a Rapid Wien mostani sikerének. "Fiatal, ambiciózus, sikerre éhes fiatalokkal tűzdelt a keretünk. Úgy érzem, hogy tapasztalatom és tudásom alapján is meghatározó a szerepem, bármelyik poszton játszom, általában én irányítom a társaimat. Sokat jelent, s nagy öröm számomra, hogy a fiatalok hallgatnak rám, megfogadják tanácsaimat" - jelentette ki a sokoldalú futballista.

Korsós úgy érzi, hogy hamarosan ismét állandó helye lehet a válogatottnál. "Lothar Matthäusnál már két mérkőzésen szóhoz jutottam, s tavasszal harmadszor is meghívót kaptam, de akkor az osztrák kupadöntő miatt nem szerepeltem a franciák és az izlandiak ellen. Most nem kaptam meghívót, de biztos vagyok abban, hogy ez elkerülhetetlen lesz, ha állandóan játszom és jó teljesítményt nyújtok a Bajnokok Ligájában" - zárta nyilatkozatát a védő-középpályás.

A Rapid legismertebb játékosa a cseh Radek Bejbl, aki 1996-ban tagja volt az Európa-bajnoki döntős válogatottnak. Szintén a bécsiek keretéhez tartozik az osztrák U21-es válogatott csapatkapitánya, a magyar állampolgárságal is rendelkező Garics György.

Korsós György mellett Szabics Imre játszott két csapatban is a legrangosabb európai sorozatban: a csatár a Sturm Graz és a VfB Stuttgart tagjaként bizonyított. Lisztes Krisztián a Ferencvárossal szerepelt a Bajnokok Ligája elitmezőnyében, majd a legutóbbi szezonban a Werder Bremennel ismételhetett volna, de súlyos sérülése s műtétje megakadályozta ebben.

A mostani sorozatban Torghelle Sándor is belekóstolhat a BL-főtábla világába: a magyar csatárt egyelőre nem foglalkoztató Panathinaikosz a lengyel bajnok Wisla Kraków ellen 5-4-es összesítéssel jutott tovább.