Vágólapra másolva!
A hazai, 3-0-s vereség után szinte reménytelen helyzetben várja a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjének csütörtöki, magyar idő szerint 18 órakor kezdődő ukrajnai visszavágóját a Magyar Kupa-győztes FC Sopron, amely a Metalurg Donyeck otthonában lép pályára.

Csank János vezetőedző csapata vendéglátóként csak egy félidőn át diktálta a tempót, a szünet utáni hibákat könyörtelenül használták ki a vendégek. A főtáblára kerüléshez szinte csoda kell, bár a soproniak nem feltartott kézzel várják a második összecsapást.

"A háromgólos előny elbizakodottá teheti az ukránokat, s sikerülhet jó eredményt elérnünk. Azt hiszem, mind a szurkolók, mind a csapat részéről felesleges pánikolni, jó csapatunk lesz, folyamatosan dolgozunk ezért, lassan összecsiszolódunk, s ennek lesz eredménye" - mondta a védő Bagoly Gábor az FC Sopron internetes oldalán.

A soproni küldöttség szerdán délelőtt Schwechatról utazott Donyeckbe, ahol a mérkőzés időpontjában edzést tart. Csütörtök délelőtt átmozgató tréningre kerül sor, 18 órától pedig a visszavágóra. A delegáció péntek hajnalban repül vissza Schwechatra, és kora délelőtt érkezik Sopronba. Sifter Tamás, Horváth András és Vén Gábor sérülés miatt nem tarthatott a csapattal.

Az utazó keret:
kapusok: Balogh, Horváth T.
mezőnyjátékosok: Costisor, Cotan, Cigan, Ibric, Luca, Csordás, Fehér, Bagoly, Lazic, Hanák, Ivancsics, Zombori, Fülöp, Győri, Sira, Demjén.