Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak hajrájában három kulcsjátékosát is elveszítette a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata, ám Szima Gábor, a klub elnöke úgy véli, Kerekes, Böőr és Bogdanovic távozásával összességében nem gyengült a bajnokcsapat.

Kulcsemberek távoztak a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatától, ám a bajnokcsapat vezetői nem estek kétségbe. A BL-ben nyújtott teljesítmény (főleg a Hajduk Split elleni két összecsapás) után megnőtt az érdeklődés a hajdúsági együttes legjobbjai iránt, ám amíg Halmosi Gábor, Éger László és Máté Péter végül maradt, addig Kerekest, Böőrt és Bogdanovicot nem tudta megtartani a klub.

Először Kerekes Zsombor távozott, a válogatott csatár már úgy lépett pályára a Manchester United elleni BL-selejtező visszavágóján, hogy tudta, ez lesz az utolsó fellépése a debreceniek színeiben. Kerekest a holland lapok szerint 200 ezer euróért vásárolta meg a tilburgi gárda, ahol korábban Szekér István személyében már játszott magyar labdarúgó.

Böőr Zoltán egy hete a Győr elleni bajnokin már nem is lépett pályára, a Loki saját nevelésű játékosa hároméves szerződést írt alá a török élvonal újoncához, a Manisasporhoz. Ugyancsak Törökországba igazolt Igor Bogdanovic, a szerb-montenegrói csatár a Genclerbirligi ajánlatát fogadta el.

"A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, hogy mi egyetlen futballistánkat sem árultuk, a vevők maguktól jöttek, a klub anyagi helyzete a játékos-eladásokból származó bevételek nélkül is stabil maradt volna. A DVSC azért nem gördített akadályt a játékosok távozása elé, mert figyelembe vette a labdarúgók érdekeit is. Nincs mit szépíteni a dolgon, azok a futballisták, akik külföldre távoztak, a szerződésükben foglaltak szerint 6-8 szorosát keresik a légióskodásuk alatt, mint amennyit Debrecenben kaptak volna ugyanennyi idő alatt" - nyilatkozta Szima Gábor klubelnök a csapat hivatalos honlapján.

Szima elmondta, Böőr Zoltánt Madar Csaba, Dzsudzsák Balázs, vagy éppen Mészáros Norbert is megfelelően pótolhatja, Kerekes helyére Rodrigo Hengemühle érkezett, míg Bogdanovic helyettesítésére szerződtetne a gárda még egy csatárt.