Király helyett Rabóczki védhet Málta ellen

Vágólapra másolva!
Kérdéses Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusának szereplése a szombaton 20.45-kor kezdődő Málta elleni világbajnoki selejtezőn, mivel a csütörtöki edzésen becsípődött egy ideg a derekában.
Vágólapra másolva!

Az orvosi stáb várhatóan szombat reggel dönt arról, hogy pályára léphet-e a Crystal Palace hálóőre. Amennyiben nem, akkor Rabóczki Balázs személyében újoncot avat majd a válogatott. Mivel a sérülés nem komoly, valószínűsíthető, hogy szerdán a Puskás Ferenc-stadionban már mindenképpen Király áll a kapuban a svédek ellen. A keret többi tagja egészséges.

A válogatott pénteken a tervezettnél korábban, 17.30-tól edz a Szusza Ferenc-stadionban, mivel Lothar Matthäus szövetségi kapitány szeretné személyesen megtekinteni az U21-esek Európa-bajnoki selejtezőjét, amely 19 órakor az Illovszky-stadionban lesz. A találkozóra a belépés díjtalan.

A máltai labdarúgó-válogatott is megérkezett már Budapestre, Horst Heese szövetségi kapitány az otthoni lapokban nyilatkozva elmondta, pozitív eredményre számít mind a magyarok, mind a horvátok ellen.

A keret teljesen megfiatalodott az elmúlt időszakban, a legrutinosabb labdarúgó, a 31 esztendős, 86-szoros válogatott Gilbert Agius ellenünk eltiltás miatt nem is léphet pályára. A korelnök így a Sliema Wanderers 30 esztendős védője, az 59 válogatottságot számláló Brian Said lesz, őt a Birkirkara duója követi, Antoine Zahra és George Mallia 41, illetve 40 szerepléssel.

A keretnek tagja az az Orosko Anonam, aki korábban légióként rövid ideig megfordult a Vasasban. A Sliema csatára mellett még Reuben Gauci kapus (Marsaxlokk), illetve a védő Kenneth Scicluna (Birlirkara) számlál mindössze egy-egy válogatottságot.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 800. mérkőzésén lép pályára, az eddigi mérleg: 385 győzelem, 176 döntetlen, 238 vereség (gólkülönbség: 1730-1215).

A magyarok várható kezdőcsapata:
Rabóczki Balázs - Bodnár László, Juhász Ádám, Vanczák Vilmos, Halmosi Péter - Böőr Zoltán, Takács Ákos, Huszti Szabolcs - Gera Zoltán - Kenesei Krisztián, Torghelle Sándor

a máltai válogatott kerete
kapusok: Rauben Gaucci (Marsaxlokk, 1/0), Justin Haber (US Quevilly, 7/0)
védők: Ian Azzopardi (Floriana, 13/0), Ian Ciantar (Floriana, 13/0), Massimo Grima (Valetta, 8/0), Adrian Pulis (Hibernians, 2/0), Peter Pullicino (Hibernians, 9/0), Brian Said (Sliema Wanderers, 59/2), Kenneth Scicluna (Birkirkara, 1/0), Steve Wellmann (Marsaxlokk, 5/0)
középpályások: Roderick Briffa (Birkirkara, 9/0), George Mallia (Birkirkara, 40/4), Claude Mattocks (Sliema Wanderers, 7/0), Kevin Sammut (Marsaxlokk, 3/0), Antoine Zahra (Birkirkara, 41/2)
csatárok: Orosko Anonam (Sliema Wanderers, 1/0), Andrew Cohen (Hibernians, 7/0), Ivan Woods (Sliema Wanderers, 15/1).

(MTI) / [origo]