Lagerbäck: Szervezett és erős Matthäus csapata

Vágólapra másolva!
Lars Lagerbäck, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tavaly óta - amikor is csapata Stockholmban simán, 3-0-ra legyőzte Magyarországot - sokat fejlődött Lothar Matthäus együttese, így nehéz mérkőzésre számít szerdán a Puskás Ferenc-stadionban.
Vágólapra másolva!

"Örülünk, hogy újra Magyarországon vagyunk, mert ez egy nagyon szép ország. Egyedül Erik Edman sérülése okoz nekünk problémát, s az csak kedden dől el, hogy számíthatok-e rá. A magyart szervezett és fizikálisan erős csapatnak tartom, ráadásul minden bizonnyal sokat javultak tavaly óta, így mindenképpen nehezebb dolgunk lesz, mint egy éve volt" - mondta az érkezés után közvetlenül tartott sajtótájékoztatón a svéd szakvezető.

Fredrik Ljungberg, az Arsenal sztárja is úgy véli, igen jó rivális vár rájuk, így tisztelik is az ellenfelet, ugyanakkor kijelentette: győzni érkeztek Magyarországra, mivel jelenleg csak a világbajnokságra való kijutás foglalkoztatja őt és társait.

"A múltban sok jó svéd együttes volt, így nem mondhatjuk, hogy ez minden idők legjobbja. Ehhez kiemelkedően kellene szerepelni egy olyan nagy tornán, mint például a jövő évi világbajnokság" - mondta Ljungberg Lagerbäck helyeslő bólogatása közepette.

Zlatan Ibrahimovic annak a véleményének adott hangot, hogy nehezebb meccs vár rájuk, mint szombaton a bolgárok ellen, ugyanis ezúttal idegenben kell pályára lépniük egy hasonlóan erős és sikerre éhes gárda ellen. A Juventus világklasszis csatára a csoport végeredményéről nem kívánt beszélni, mert - mint megjegyezte - a csapatoknak még három nehéz meccsük van hátra.

"Annak ellenére nem őrzök rossz emléket a magyarokról, hogy a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezősorozatban le kellett cserélni a hazai összecsapáson, mert a gólomnál ütköztem a magyar kapussal, és agyrázkódást szenvedtem. Ennek kapcsán semmiféle visszavágás nem fűt. A lényeg, hogy a labda a hálóba került, bár őszintén szólva nem emlékszem a gólra, csak a videón visszanézve láttam" - Ibrahimovic.

Henrik Larsson, az FC Barcelona kiválósága igen szűkszavúan nyilatkozott, s elmondta, hogy Királyt ismeri a magyarok közül, mert Angliában játszik, majd hozzátette: kedden szívesebben válaszolna az újságírói kérdésre, mert a videózás után már többet tudna mondani.

Lothar Matthäus, a mieink szövetségi kapitánya hétfő délelőtt edzést tartott a magyaroknak, majd délután 17.30-tól újabb tréninget vezényelt a pasaréti Pénzügyőr-pályán. Kedden a vendégek 18 órától tartanak nyilvános edzést a találkozó helyszínén, míg a hazaiak másfél órával később tréningeznek.

A találkozó szerdán 20.45-kor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban az olasz Stefano Farina sípjelére, s amennyiben Magyarország vereséget szenved, már biztosan nem juthat ki a németországi vb-re.