Vágólapra másolva!
A magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn az Üllői úton 1-0-s vereséget szenvedett Svédországtól.

U21-es Eb-selejtező, 8. csoport:
Magyarország - Svédország 0-1 (0-1)
Üllői út, 300 néző
v.: Chirchetta (svájci)
Magyarország: Fülöp - Balogh B., Horváth G., Máté (Bank, szünetben) , Takács Z. - Czvitkovics, Lipták, Sándor Gy., Pollák (Józsi 80.) - Feczesin, Tisza (Priskin 62.)
Svédország: Källkvist - Alander, Granquist, Olsson, Stenman - Larsson, Zengin (Andersson 83.), Djuric, Holmén - Dahlberg (Goitom 69.), Farnerud (Runström 89.)
gól: Dahlberg (9.)
sárga lap: Bank (55.), Priskin (85.) illetve Djuric (52.), Zengin (66.), Larsson (76.)
kiállítva: Larsson (76.)

9. perc: Holmén gurított laposan Dahlberghez, aki védőjét megelőzve 12 méterről, balról a bal sarokba lőtte a labdát (0-1).

11.: Czvitkovics szöglete után Takács 14 méteres kapáslövése a felső kapufát találta el.

23.: Farnerud 23 méteres léc alá tartó lövését Fülöp megfogta.

75.: A védőkről lepattanó labdát Bank 13 méterről kapásból a kapu fölé lőtte.

76.: A szabálytalankodó Larsson kapott sárga lapot. A játékos reklamált a játékvezetőnél, amiért a bíró felmutatta a második sárga lapot is, és kiállította Larssont.

Holmén révén hamar vezetést szereztek a svédek, a magyar válogatott két percen belül egyenlíthetett volna, de Takács kapáslövése a felső kapufán csattant. A folytatásban a svédek átvették az irányítást, és elsősorban a bal szélen gyakran a magyar védők mögé kerültek.

A második 45 percet lendületesen kezdte a magyar együttes, de pár perc elteltével ismét a svédek kerültek fölénybe. A 76. percben Larsson kiállítása után a svédek átengedték az irányítást, de a szervezetten védekező vendégegyüttes ellen a magyarok nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani.

Róth Antal, szövetségi edző: "Az első félidő egy rémálom volt, a gyors gól sokkolta a csapatot. Fásultak voltak a játékosok, nem tudom, mi volt ennek az oka. Fizikailag nem volt különbség a csapatok között, a svédek azonban sokkal kevesebb hibával játszottak nálunk és pontosabbak voltak."

A 8. csoport állása:
1. Horvátország 21 pont/8 mérkőzés
2. Svédország 18/8
3. MAGYARORSZÁG 15/8
4. Izland 10/9
5. Bulgária 6/8
6. Málta 4/9