Vágólapra másolva!
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) által megtartott szavazás alapján az első és másodosztály mintegy 800 játékosa szerint Sándor Tamás volt az előző idény legjobbja. Ezt a HLSZ tisztújító közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón jelentették be.

A debreceni irányító sorozatban másodszor érdemelte ki a díjat, míg a legjobb kapusnak választott Végh Zoltán 1998 után végzett ismét a voksolás élén.

További díjazottak: Juhász Roland (legjobb 21 éven aluli), Gera Zoltán (legjobb idegenlégiós), Csertői Aurél (legjobb edző), Arany Tamás (legjobb játékvezető) és Márkus Tibor (legjobb másodosztályú játékos).

A közgyűlésen újabb négy évre Bérczy Balázst választották elnöknek, míg az alelnök Halmai Gábor lett. Az elnökségbe rajtuk kívül Telek András, Tóth Norbert, Kuttor Attila, Pisont István és Forgács István került be.

A HLSZ hosszú távú együttműködést kötött a 6:3 című havonta megjelenő futballmagazinnal, melynek köszönhetően a lapban mindig helyet kap egy 12 oldalas játékos-melléklet.

A 2004-05-ös idény legjobbjai:
mezőnyjátékos (Albert Flórián-díj):
Sándor Tamás (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz) 249 szavazat
kapus (Zsiborás Gábor-díj):
Végh Zoltán (MTK Budapest) 172
21 éven aluli játékos:
Juhász Roland (MTK Budapest, jelenleg RSC Anderlecht) 234
idegenlégiós:
Gera Zoltán (West Bromwich Albion) 388
játékvezető:
Arany Tamás 189
edző:
Csertői Aurél (Fehérvár FC) 183
másodosztályú játékos:
Márkus Tibor (Auto Trader Tatabánya)

* * *

A Debreceni VSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának vezetői chartergépet szerettek volna indítani az egy hét múlva sorra kerülő Sahtar Donyeck elleni UEFA-kupa-mérkőzésre, de a repülő nem kapott leszállási engedélyt az ukrán hatóságoktól. Így a szurkolóknak máshogy kell megoldaniuk az utazást. Minderről Szilágyi Sándor cégvezető számolt be a klub hivatalos honlapjának. A visszavágót szeptember 29-én rendezik Debrecenben.