Vágólapra másolva!
A kormány eredetileg szerdai ülésén hozott volna döntést az Üllői útra tervezett új labdarúgó stadion felépítéséről. Horváth K. József, a Ferencváros kommunikációs vezetője elmondta: a klub nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy a kormány ülésén szóba került a stadion ügye.

Veres János pénzügyminiszter a kormányszóvivői sajtótájékoztatón elmondta, hogy számukra nem Fradi-kérdésről van szó, hanem egy Üllői úti ingatlanberuházásról, melynek a részleteit alaposan meg kell vizsgálni.

A TV2 Tények című hírműsora szerint a kormány addig nem dönt az Üllői útra tervezett 35 ezres stadion felépítéséről, amíg nem születik döntés a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínéről, amire 2006. december 6-án kerül sor. Az Üllői úti telek hasznosítási jogát, melyen a jelenlegi stadion is áll, a Tények szerint az állam másfél milliárd forintért megvásárolja a Ferencvárostól.

A klub számára azért lenne nagyon fontos a helyzet gyors megoldása, mert a bajnoki rajt előtt felvett 238 millió forintos hitelt október 31-ig kell visszafizetni.

A Ferencvárosi Torna Club hétfői elnökségi ülésén a tagok arról döntöttek, hogy az Üllői úti pálya 11 éves használati joga az államhoz kerül, ezzel lehetővé válik, hogy pályázatot írjanak ki egy új, 30-35 ezer néző befogadására alkalmas labdarúgó stadion építésére. Ez a létesítmény lenne az egyik helyszíne sikeres kandidálás esetén a 2012-es magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságnak.