Vágólapra másolva!
A Debrecen futballcsapata 4-1-re kikapott az ukrán Sahtar Donyeck otthonában, az UEFA-kupa első fordulójának első találkozóján.

UEFA-kupa, 1. forduló, első mérkőzés:
Sahtar Donyeck - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 4-1 (3-0)
Donyeck, 15 ezer néző
v.: van der Velde (belga)
Sahtar: Lastuvka - Srna, Lewandowski, Seyhan, Rat - Fernandinho, Timoscsuk, Matuzalem (Jadson, 76.) - Elano - Brandao, Marica (Vorobjej, 46.)
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári - Dombi (Sidibe, 46.), Kiss Z., Sándor T., Nikolov (Mészáros, 46.), Halmosi - Brnovics
gól: Elano (1.), Brandao (33., 44. - tizenegyesből), Vorobjej (72.), illetve Sidibe (89.)
sárga lap: Seyhan (75.), illetve Szatmári (38.)

Akárcsak a Debrecen spliti vendégjátékán, ezúttal is már az első percben megszületett az első gól, csak ezt sajnos a hazaiak rúgták: Brandao bal oldali beadása után Elano lapos lövéssel vette be Csernyánszki kapuját.

A gyors találat alaposan rányomta a bélyegét a mérkőzésre, ugyanis a Loki rendkívül bátortalanul és visszafogottan futballozott, míg ellenfele önbizalomtól duzzadó játékot mutatott be. Nagy volt a jövés-menés a debreceni kapu előtt, nem volt meglepő, hogy a minimális hátrányt csak a 33. percig sikerült tartani. Ekkor Brandao nyolc méterről, sarokkal (!) növelte az ukránok előnyét.

A félidő utolsó előtti percében kezdett reménytelenné válni a helyzet. Bernáth a tizenhatoson belül buktatta Elanót, Brandao büntetőjével pedig már 3-0-ra vezetett a Sahtar.

A második félidő már némiképp csendesebben kezdődött, ám Supka Attila játékosai a mezőnyben hiába lettek egyenrangú partnerei a riválisnak, helyzetekig nem jutottak el. A Donyeck viszont a hajrá előtt ismét betalált, egy bal oldali beadást Vorobjej kapásból terelt a DVSC hálójába a 72. percben.

Hogy mennyire kár volt ezért a negyedik gólért, az a 89. percben vált szembetűnővé, ekkor ugyanis szépített a Loki, Sidibe 14 méterről, külsővel lőtt az ukrán kapuba.

4-1-lett a vége, és így a Debrecennek jócskán megcsappant az esélye, hogy bejusson az UEFA-kupa csoportkörébe. A visszavágót két hét múlva rendezik.