Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogadta el a görög élvonalbeli PAOK Szaloniki ajánlatát.

A szakember nem utazik el a görög klub vasárnap esti bajnoki mérkőzésére, és a továbbiakban nem is folytat tárgyalásokat a szalonikiekkel. Matthäus a magyar válogatott mellett szeretné folytatni a munkát.

"A szívemre hallgattam, amikor visszautasítottam a görög ajánlatot, amely minden szempontból nagyon kedvező volt" - mondta Matthäus.

"Magyarországon azonban elkezdtem egy munkát, amit nem szeretnék félbehagyni. Nagyon megszerettem az országot, a csapatot. Rengeteget jelentett a magyar szurkolók óriási szeretete. Távozásommal azoknak okoztam volna csalódást, akik eddig bíztak és hittek bennem. Mostantól nyugodtan tudjuk folytatni az egyeztetést a magyar szövetséggel."

A távirati irodának arra a kérdésére, hogy ez azt jelenti-e, mindenképpen meghosszabbítja szerződését, a szakember ennyit mondott: "Én készen állok a hosszabbításra, de a döntést a labdarúgó- szövetség elnöksége fogja meghozni október 13-án."

A görög klub csalódottan és dühösen reagált a szakember bejelentésére, szerintük Mattha:us viselkedése nem méltó egy profi edzőhöz. Az egyesület vezetősége egyúttal azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza annak az írásbeli megállapodásnak a részleteit, amely a német trénerrel már létrejött.

Közleményük szerint Mattha:us azzal az indokkal lépett vissza, hogy nem vett részt az együttes felkészülésében és a szezon előtt érkezett új játékosok szerződtetésében.

"Ez nevetséges" - kommentálta az okokat a PAOK Szaloniki elnöksége