Vágólapra másolva!
Nemcsak a bravúr, de a szép búcsú sem sikerült a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának, amely az ukrajnai 4-1-es vereség után hazai pályán is kikapott 2-0-ra a Sahtar Donyecktól az UEFA-kupa 1. fordulójának visszavágóján, így utolsó magyar együttesként elbúcsúzott az idei kupaküzdelmektől.

Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját!

eredmény, UEFA-kupa, 1. forduló, visszavágó
DVSC-AVE Ásványvíz - Sahtar Doneck (ukrán) 0-2 (0-2)
Debrecen, 7000 néző
v.: Eriksson (svéd)
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Nikolov (Jeremiás, 68.) - Mészáros (Madar, 54.), Virág, Dzsudzsák (Szatmári, 54.), Halmosi - Kiss Z., Sidibe
Sahtar: Lastuvka - Srna, Lewandowski (Hübschmann, a szünetben), Seyhan, Rat - Duljaj (Fernandinho, 69.), Timoscsuk, Matuzalem - Elano - Brandao, Marica (Aghahowa , 60.)
gól: Brandao (21.), Marica (23.)
sárga lap: Virág (12.), Halmosi (66.), Éger (92.)

Az idegenbeli 4-1-es vereség ellenére közel hétezer szurkoló látogatott ki a Debreen Oláh Gábor utcai stationjába, hogy szorítson a kedvenceknek a Sahtar Donyeck elleni UEFA-kupa-visszavágón.

A hazaiaknál nem okozott meglepetést Supka Attila, aki Sándort és Dombit is kénytelen volt nélkülözni, a középpályán Dzsudzsák kapott lehetőséget.

Az első negyedórában csak a balszerencse akadályozta meg a vendégeket abban, hogy gólt szerezzenek: előbb Marica, majd Brandao hagyott ki nagy helyzetet. A másik oldalon csak a fiatal Dzsudzsák távoli lövése volt a válasz.

A 16. percben Halmosi csavart kapura ballal egy szabadrúgást a jobb oldalról, 28 méterről, Lastuvka a jobb felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.

A 21. percben megszerezte a vezetést a Sahtar. Az első összecsapáson már megcsodált Brandao háromszögezett honfitársával, s az Elanótól sarokkal (!) visszakaopott labdát 10 méterről a jobb sarokba gurította (0-1).

Alig telt el pár perc, ismét Elano következett, aki ezúttal szögletből lepte meg a teljes debreceni védelmet, élén Csernyánszky kapussal, élesen kapu elé lőtt labdáját Marica 4 méterről sarokkal továbbította a hálóba (0-2).

A 28. percben Elano rázta le magáról Bernáthot, majd 14 méterről úgy lőtt a jobb sarok mellé, hogy a labda érintette az oldalhálót. A Debrecen csak pontrúgásokból tudott volna helyzeteket kialakítani, ám Halmosi, s Mészáros sem találta el a kaput, így a félidőben maradt a kétgólos vendégelőny.

A második félidő sem hozott változást, a hazaiak támadásaiban nem volt átütőerő (pedig Supka Attila kettős cserére is elhatározta magát, s a Mészáros, Dzsudzsák kettős helyére Madar, illetve Szatmári érkezett), a Sahtar pedig már nem erőltette a támadásokat.

A 69. percben érkezett a harmadik friss ember Jeremiás Gergő személyében, a 20 esztendős középpályás előbb adott egy remek passzt Sidibének (de a szenegáli mellé lőtt), majd 20 méteres bombára vállalkozott, amit Lastuvka hárított.

A másik oldalon Elano szögletből próbált a kapuba csavarni, a csereként beálló nigériai csatár Aghahowa pedig csomót kötött a hajdúsági védők lábára, de belehalt a szépségbe.

A hajrában Sidibe, majd Halmosi megszerezhette volna a szépítő találatot, de a kapus mindkétszer menteni tudott.

A Sahtar teljesen megérdemelten, kettős győzelemmel jutott tovább az UEFA-kupa csoportkörébe, a Debrecen búcsújúval pedig az idei szezon befejeződött a magyar kupacsapatok számára.