Vágólapra másolva!
A Colorspectrum Aramis csapata 8-0-ra kikapott a Benficától a népligeti kézilabdacsarnokban rendezett futsal UEFA-kupa-selejtező utolsó játéknapján, s ezzel eldőlt, hogy a portugál együttes végzett a csoport első, továbbjutást érő helyén. A lisszaboni gárdában ezúttal csak brazil játékosok kaptak lehetőséget.

Sl Benfica - Colorspectrum Aramis 8-0 (6-0)
SL Benfica:
Toni - Vilela, Zé Maria, André Lima, Nelito
csere: Bruno Tavares, Majo, Pirata, Miguel Almeida, Jardel, Pica Pau
edző: Adil Amarante
Colorspectrum Aramis: Komáromi - Nagy G., Camin, Sazbó Z., Frank
csere: Balás, Mészáros, Mersich, Kőrösi, Csernai, Fogarasi, Sivák
edző: Soós Ferenc
gól: André Lima (2., 6.), Jardel (14., 15.), Vilela (5.), Nelito (8.), Majó (33.), Zé Maria (38.)

A selejtezőtorna utolsó mérkőzésére megtelt a Ferencváros kézilabdacsarnoka. Nem hagyták ki az összecsapást a magyar bajnok hazai ellenfeleinek játékosai és vezetői, a futsalért rajongók és persze az Aramis-szurkolók sem. Mindenki abban reménykedett, hogy sikerülhet a továbbjutáshoz szükséges bravúr, a Benfica elleni győzelem.

A reményt a vendégek csapatkapitánya, André Lima kezdte lerombolni a második percben szerzett góljával. A rossz kezdést még rosszabb folytatás követte: az ötödik percben például bő harminc másodpercen belül két gólt lőttek a luzitánok.
Aztán jött a többi: hatig meg sem álltak az első húsz percben. A Benfica játékosok gyakran szereztek labdát, ebből pedig rendszeresen kapura törtek - méghozzá védő nélkül - és vagy egyénileg fejezték be a támadást vagy a közben felzárkózó játékostársak segítségével. Egyszerűen más sebességi fokozaton játszottak a portugálok, mind a mieink.

Így aztán a továbbjutás egy félidő alatt eldőlt, ezután legfeljebb már csak annak szurkolhatott a szép számú nézősereg, hogy a magyaroknak is sikerüljön bevenniük a vendégek kapuját.

Erre volt is lehetőség, mivel szünet után az Aramis játékosok is többször eljutottak a luzitánok kapuja elé, voltak tapsra ragadtató lövéseik, de akármennyire is szerette volna mindenki a csarnokban, csak a kapufáig jutottak, gólt nem sikerült szerezniük.

Nem úgy a portugáloknak, akik kétszer ismét a hálóba találtak, így végül három győzelemmel jutottak tovább a selejtezőcsoportból, a házigazda magyaroknak pedig meg kellett elégedniük a csoport második helyével.

a nap másik eredménye:
Tal Grig Jerevan (örmény) - Ararat Nicosia (ciprusi) 4-4

a torna végeredménye:
1. Benfica 9 pont
2. Colorspectrum Aramis 4
3. Tal Grig Jerevan 2
4. Ararat Nicosia 1.

Tóth Márta