Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke hétfőn elküldte válaszát a magyar szövetség (MLSZ) levelére. A svájci sportvezető a rendelkezésére álló információk alapján elképzelhetőnek tartja, hogy a Magyar Labdarúgó Liga határozatával sérült a döntések függetlenségére vonatkozó alapelv, de a teljes kép kialakításához további tájékoztatást kér az MLSZ-től.

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke csütörtökön kérte a FIFA állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogy az MLL taggyűlésén az a döntés született: az MLSZ elnökségi ülésein a ligát képviselő tagoknak mindig egységes álláspontot képviselve kell szavazniuk.

A tisztázatlan jogi helyzet miatt elmaradt a csütörtökre tervezett elnökségi ülés. Blatter válaszában arra kéri az MLSZ-t, hogy a következő elnökségi ülés előtt részletesebb tájékoztatást küldjön a kialakult helyzetről.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára azt mondta, hogy természetesen eleget tesznek a FIFA kérésének. "Részletes válaszunk elküldése előtt még szükség van néhány egyeztetésre, de hamarosan megfogalmazzuk levelünket, és a FIFA válasza után az ott megfogalmazott útmutatásokat fogjuk követni."

Arra a kérdésre, hogy mikorra várható az elnökségi ülés összehívása, a főtitkár azt válaszolta: erre még az ebben évben sor kerül.

Kisteleki István, az MLL elnöke az alábbiakat nyilatkozta: "Délelőtt levélben tájékoztattam Bozóky Imrét, hogy az általa kifogásolt taggyűlési határozatot felfüggesztettem. A FIFA levelének örülök és maximálisan egyetértek az ott leírtakkal. Joseph Blatter is azt szeretné, ha rend, fegyelem és törvényesség uralkodna a labdarúgásban. Egyébként szerencsésebbnek tartanám, ha magunk között, a FIFA nélkül sikerülne megoldani a problémákat."