Vágólapra másolva!
Csak a Győr tudott vendégként nyerni a Borsodi Liga kilencedik fordulójában, a Reszeli-csapat Pápán diadalmaskodott 4-1-re. A Fehérvár a Kaposvár legyőzésével továbbra is vezeti a tabellát, ráadásul a piros-kékeknek besegített a Honvéd, amely 1-0-ra nyert az Újpest elleni rangadón. A REAC vesszőfutása Tatabányán folytatódott, Márkusék egy négyessel küldték haza a sereghajtót, Giuseppe Signori gól helyett csak kapufákig jutott, de a Sopron így is begyűjtötte a három pontot a Vasas ellen.

Borsodi Liga, 9. forduló:
Csőszer FC Tatabánya Auto Trader - Rákospalotai EAC 4-0 (1-0)
Tatabánya, 2500 néző
v.: Saskőy
Tatabánya: Turi - Kerényi, Németh K., Filó, Rajnay - Tóth Z., Balogh Z. (Szabó Z. 87.), Deme (Megyesi 81.), Hajdú - Márkus, Da Silva (Nagy T. 57.)
REAC: Farkas B. - Földvári (Németh T. a szünetben), Horváth G., Szirtesi, Kapcsos - Polonkai (Török 62.), Cseri, Horváth T. (Sallai 65.), Torma - Somorjai, Nyerges
gól: Márkus (23., 67.), Hajdú (60.), Nagy T. (74.)
sárga lap: Kerényi (28.), Hajdú (43.), Rajnay (51.), illetve Kapcsos (16.)

23. perc: Hajdú futott el a bal oldalon, pontos beadását Da Silva előrevetődve 8 m-ről fejelte kapura, Farkas óriási bravúrral, vetődve védett, de a labda Márkus elé pattant, aki 2 m-ről a jobb sarokba pöckölt (1-0).

60. perc: Márkus a félpályánál szerzett labdát, majd a középen kiugró Nagy Tamást indította, aki önzetlenül Hajdúhoz passzolt és a középpályás 3 m-ről, becsúszva a kapuba lőtt (2-0).

67. perc: Nagy T. szerzett labdát a vendégek térfelén, "kibirkózta" magának a helyzetet, de ismét önzetlen volt, Márkus elé tálalta a labdát, aki 7 m-ről a kapu bal oldalába lőtt (3-0).

74. perc: Balogh Z. előreívelt labdáját Márkus Nagy T. elé fejelte, aki 14 m-ről, kapásból a kapu bal sarkába bombázott (4-0).

90. perc: a játékvezető szerint Rajnay meglökte Nyergest a 16-oson belül, és ezért büntetőt ítélt. A 11-est Torma lőtte, a bal sarokba tartó lövést azonban Turi vetődve hárította.

Húsz percig meddő mezőnyjáték zajlott a pályán, ezután a Tatabánya egy formás támadás végén vezetést szerzett. A gólt követően a vendégek három helyzetet is elhibáztak, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidőben Nagy T. beállításával alaposan megváltozott a Tatabánya támadójátéka. A csatár két gólpasszával és góljával jelentős mértékben járult hozzá a fölényes sikerhez.

(MTI)