Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya az Európa-bajnok görögöktől barátságos mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után játékosai hozzáállását bírálta.

"Az Európa-bajnok otthonában nem szégyen egy góllal kikapni, az eredmény számomra elfogadható, néhány futballistám hozzáállása viszont nem" - mondta Matthäus. "Sajnos nem először tapasztalom azt, hogy néhány játékos edzésen a maximumot nyújtja, kiharcolja helyét a kezdőcsapatban és ezzel meg is elégszik, a meccsen már nem szakad meg a sikerért. Athénban is harcos játékosok helyett elégedettek léptek pályára a magyar válogatottban. Hiába elemeztük a legapróbb részletekig a görögök játékát, hiába vettük át külön-külön mindenkivel, hogy mi a pontos feladata. Sajnálatos módon többen nem érezték át, mit is jelent egy országot képviselni." A szakember neveket nem mondott.

"Az öltözőben természetesen mindenkit értékeltem, de ez nem tartozik a nyilvánosságra. Sajnálom, hogy csalódást okoztunk a magyar szurkolóknak. Sok alapember hiányzott, ez azonban nem lehet mentség az elszántság, a küzdeni akarás hiányára. A svédek ellen és más találkozókon is megmutattuk, hogy tudunk küzdeni. Nemcsak az edzéseken, a mérkőzéseken is a maximumot kell nyújtani, függetlenül attól, hogy tétmeccset játszunk vagy előkészületi találkozóról van szó. Aki ezt nem fogadja el, az lehet bármilyen jó játékos, nem kap meghívót a válogatottba, akkor inkább szerepel a helyén egy fiatal, rutintalan, de sikerre éhes futballista."

A kapitány külön beszélgetett a kiállított Torghelle Sándorral. "Sajnos nem először állíttatta ki magát teljesen értelmetlenül. Bár úgy gondolom, egy barátságos meccsen nem feltétlenül kell felmutatni a második sárga lapot, ha valaki az ellenfél tizenhatosán belül szándékosan beleüt a labdába, ez azonban nem menti fel Sándort. Ezúttal is nagyon akart, kicsit túlpörgette magát, benne viszont legalább megvolt az a tűz, amit többeknél hiányoltam. A kiállítás mindig megzavar egy csapatot, nem szabad ilyen helyzetbe hozni a társakat. Biztos vagyok benne, hogy idővel letisztul majd Torghelle játéka, és akkor még hasznosabb tagja lehet a válogatottnak."

Matthäus honfitársa, Otto Rehhagel érthetően elégedettebb volt együttese teljesítményével. "A sok új játékos és az új védelem építése ellenére több helyzetünk volt, és jobban is játszottunk riválisunknál, így megérdemelten nyertünk" - mondta a görögök német szakvezetője.

A magyar labdarúgó-válogatott decemberben még egy amerikai túrán vesz részt, melynek keretében két világbajnoki résztvevővel már biztosan megküzd: 14-én Phoenixben Mexikóval, míg négy nappal később Miamiban Ecuadorral találkozik. Hogy lesz-e harmadik mérkőzés is, az várhatóan még a héten eldől.