Vágólapra másolva!
Az MTK a 98. percben egyenlített a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó Borsodi Liga 7. fordulójában elmaradt és most bepótolt mérkőzésen. A kispestiek ezzel megőrizték veretlenségüket hazai pályán, illetve fővárosi riválisaikkal szemben.

Borsodi Liga, 7. forduló
Budapest Honvéd-MTK Budapest 2-2 (0-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző
v.: Saskőy
Budapest Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. - Venczel (Dobos, 52.), Dancs, Kovács Z., Tőkés (Schultz, 55.) - Genito (Alves, 65.), Miro
MTK Budapest: Végh - Balogh, Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Kanta J. (Bonifert, 78.), Zsidai, Zabos (Horváth L., a szünetben) - Czvitkovics (Illés, 66.), Hrepka, Bori
gól: Miro (67.), Alves (80.), illetve Kanta J. (31., 11-esből), Lambulic (98.)
piros lap: Kovács Z. (83.), Schultz (96.)
sárga lap: Genito (13.), Kovács Z. (17., 83.), Venczel (29.), Udvari (49.), Takács Z. (64.), Dobos (89.), illetve Lambulic (42.)

5 . perc: az első hazai helyzet, Dobos beadására Miro érkezett fejjel, megelőzte Véghet, de a fejes gyenge volt, így a visszazáró védők felszabadítottak.

12. perc: Kanta egy remek cselsorozatot mutatott be a vendég térfélen, majd pontatlanul passzolt Hrepka felé, így Kovács elrúgta a labdát.

30-31. perc: a tizenhatos előtt egy méterrel esett el Kanta, az odalépő Baranyai mellett, a játékvezető szabadrúgást ítélt, melyet Kanta végzett el. A labdába a felugró Kovács Norbert kézzel ért, így Saskőy habozás nélkül büntetőt adott, melyet Kanta magabiztosan a kapu közepébe vágott. (0-1)

37. perc: Dancs végzett el pontrúgást 25 méterről, a jobb "pipa" felé tartó labdát Végh szépen lehúzta.

40. perc: Miro gurította le a labdát Dancsnak, aki 20 méterről kapura szúrta, de a játékszer a bal kapufa mellett süvített el.

53.perc: Czvitkovics jobbról beívelt labdáját Hrepka lőtte 8m-ről kapura, pontosabban Tóthba, aki jó helyen volt és szögletre tolta a labdát.

62. perc: Takács szépen adta be a labdát, de a középen érkező, hazai támadókat Zsidai megelőzte, így szögletre mentett.

67. perc: Mirót hosszan szöktették, aki beérte a labdát, Végh jött kifelé a kapujából, de a mozambiki 12 méterről a felső sarokba lőtt. A vendégkapus úgy beleszállt Miróba, hogy a gól után percekig ápolták. (1-1)

72. perc: Kovács jobbról akart beadni, de a rúgás mélyre sikerült, így a labda a kapufán landolt.

80. perc: Dancs a baloldalon indította Dobost, aki rögtön középre kanyarított, az érkező Alves pedig 2 méterről, mellel sodorta kapuba a labdát. (2-1)

83. perc: Kovács Z. buktatta Zsidait, melyért Saskőy felmutatta neki második sárga, s az ezzel járó piros lapját.

96. perc: Schultzot reklamálásért kiállította a játékvezető.

98. perc: Nem bírta ki a kilenc emberre fogyatkozott Honvéd, egy vaktában beívelt labda Lambulichoz keveredett, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba rúgta (2-2)

Az első 30 percben egyik csapat előtt sem adódott komoly gólhelyzet, de erről elsősorban nem a játékosok, hanem a sáros, csúszós talaj tehetett. Mindkét gárda stílusos, rövidpasszos futballt mutatott be.

A játékvezető ítéletei és az MTK büntetőből szerzett gólja alaposan felpaprikázta mind a hazai szurkolókat, mind a kispesti játékosokat, de a találkozó légköre ennek ellenére sportszerű maradt. A hazaiak miután hátrányba kerültek teljesen beszorították az MTK-t, de a vendégvédők és Végh Zoltán - szó szerint is - állták a sarat.

A szünet után a mérkőzés ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A vendégek csak pillanatokra birtokolták a labdát, még kontrákra sem nagyon futotta az erejükből. A nagy hazai nyomás előbb egyenlítést, majd kispesti vezetést eredményezett.

A kék-fehéreknek a szokatlanul hosszú hosszabbítás utolsó pillanataiban azonban sikerült újabb gólt szerezniük és egy pontot elvittek a Bp. Honvéd otthonából.

MobilPress / (MTI)