Vágólapra másolva!
Kőszegi Géza, a Budapest Honvéd klubigazgatója közölte: az egyesület nem óvja meg a keddi, MTK elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzést, mert Saskőy Szabolcs játékvezető nem követett el műhibát a találkozó során.

"A rendőrségen viszont vesztegetés gyanújával feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen. Azt majd a nyomozó hatóság dönti el, hogy megalapozott-e a gyanú" - mondta Kőszegi, egyúttal jelezte, a Magyar Labdarúgó Szövetséget és annak játékvezetői testületét kérik, hogy vizsgálják ki az összecsapáson történteket.

A kispesti klub tulajdonosi köre 13 órakor ült össze, de arról nem határozott, hogy munkakörben elkövetett gazdasági és erkölcsi károkozás címén feljelenti-e Saskőyt.

A mérkőzésen a kispestiek hét sárga és a hajrában két piros lapot kaptak, az MTK egy sárga lappal "megúszta", illetve kapott egy büntetőt. A találkozó 98 percig tartott, s a vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek, majd Saskőy lefújta az összecsapást, ezt követően pedig kiállította még a hazaiaktól a rárontó Borgulya István játékos-pályaedzőt. A bíró az MTK csapatához hasonlóan csak másfél órával a lefújás után rendőri kísérettel tudta elhagyni a Bozsik Stadiont.

Kőszegi elmondta még, hogy egyelőre arról sem született döntés, hogy a klub fellebbez-e a fegyelmi bizottság keddi határozata ellen, mely 3 millió forintos büntetést, illetve fordulónként egy-egy pont levonását helyezte kilátásba, amennyiben jogerőre emelkedést követő három napon belül nem rendezi tartozását egykori játékosával, Kozarek Andrással szemben.