Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Debrecen hazai pályán öt góllal verte a Honvéd együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 14. fordulójában és őrzi veretlenségét. Ötöt rúgott a Pécs a Pápának, a hazai együttesben Kalina úgy szerzett négy találatot, hogy utolsó négy percben háromszor is megzörgette a vendégek hálóját. A Fehérvár Sopronból, az MTK Diósgyőrből hozott el egy pontot, a REAC 2-1-re verte a ZTE-t, a Vasas otthon kapott ki a Kaposvártól.

Borsodi Liga, 14. forduló
DVSC-AVE Ásványvíz - Budapest Honvéd 6-1 (3-0)
Debrecen, 7000 néző
v.: Makai
DVSC: Csernyánszki - Bernáth (Virág, 76.), Éger, Máté, Halmosi - Dombi, Kiss Z., Sándor, Madar (Dzsudzsák, 62.) - Sidibe, Brnovic (Ferenczi, a szünetben)
Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari, Lázár - Zana (Bojtor, 60.), Dancs, Csobánki, Tőkés (Dobos, a szünetben) - Venczel, Alves (Kocsis, 53.)
gól: Brnovic (11.), Kovács N. (14., öngól), Sidibe (45., 51.), Ferenczi (73., 82.), illetve Dobos (77., 11-esből)
sárga lap: Udvari (44.), Lázár (64.)

11. perc: Óriásit hibázott a kispesti Tőkés, amely után Dombi remek labdát tálalt Brnovic elé. A szerb csatár a 16-oson belül felnézett és ügyesen csavart el Tóth I. mellett a kapu jobb oldalába (1-0).

14. perc: Bernáth jobb oldali beadására a vendégek jobbhátvédje, Kovács N. érkezett a legjobb ütemben, majd néhány lépésről a saját kapujába talált be (2-0).

45. perc: Sándor Tamást akasztották a vendégek 16-osán belül, amiért Makai teljes joggal mutatott a büntetőpontra. A büntetőt Sidibe nagy erővel vágta a kapu bal oldalába (3-0).

51. perc: Egy kapitális védelmi hiba következtében Sidibe tört be a 16-oson belülre, kissé balról kisodródva felnézett és a hosszúsarokba lőtt (4-0).

73. perc: Bernáth jobb oldali szögletére Ferenczi mintaszerűen érkezett és 5 m-ről fejelt nagy erővel a kapuba (5-0).

77. perc: Venczel és Halmosi találkozását Makai játékvezető nagy meglepetésre szabálytalannak ítélte és mivel a 16-oson belül történt az eset, a büntetőpontra mutatott. A 11-est Dobos értékesítette (5-1).

82. perc: Ezúttal Kiss Z. végzett el jobb oldali szögletet, amelyre ismét pontosan érkezett Ferenczi és ezúttal is a kapuba fejelte a labdát (6-1).

A Sándor Tamás vezette debreceni támadógépezet öt százszázalékos gólhelyzetet hagyott kihasználatlanul. A Honvéd helyzetet sem tudott kialakítani a bajnokcsapat otthonában.

Igazán közönségszórakoztató játékkal búcsúzott a hazai pályától a bajnok DVSC. A piros-fehérek igazi gálát rendeztek a rendkívül szürkén játszó fővárosiak ellen. A gólkülönbség a Honvéd számára hízelgő.