Vágólapra másolva!
A dán Netsuperligaen.dk internetes újság szerint távozott az FC Köbenhavn labdarúgó-együttesének magyar válogatott kapusa, Rabóczki Balázs, aki 2009. december 31-ig az FC Sopronhoz írt alá. A csapat egyébként újabb játékosokat is szerződtetett.

Rabóczki, Selymes és Signori nyilatkozata - videoriport

Néhány nappal azután, hogy az Integrál DAC együtteséhez távozó Horváth Tamás helyére Takács Tamást szerződtette az FC Sopron élvonalbeli labdarúgócsapata, újabb kapus érkezett a nyugat-magyarországi városba: Rabóczki Balázs - akit még élő kontraktus kötött a dán FC Köbenhavn együtteséhez - ugyanis elfogadta a magyar ajánlatot.

Ugyancsak Sopronba igazolt Cristian Lucian Munteanu, a 25 éves, védekező középpályás, az FC Bihor saját nevelésű játékosa volt, ahol együtt játszott Cotannal és Cigannal is. A játékos 3 évre kötelezte el magát a klubhoz.

A klub hivatalos honlapja szerint a szakmai stáb egy fővel bővült, hiszen a szakvezető Selymes Tibor, a pályaedző Szántó Csaba és a kapusedző Gendúr László mellett a felkészülési időszakban a belga Mario Innaurato erőnléti edzőként segíti a munkát.

"További erősítést is tervezünk a télen. Szeretnénk igazolni egy magyar bal oldali védőt, egy olasz irányítót és egy vagy két csatárt. Utóbbi posztra előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy nigériai válogatott labdarúgóval, de egyelőre nem szeretnék neveket mondani" - jelentette ki Marius Vizer, a csapat tulajdonosa, aki megvette Gőbl Gábor 20 százalékos üzletrészét, így már 71 százalékban birtokolja a klubot, s Gőbl már kizárólag ügyvezetőként tevékenykedik az egyesületnél.

A gárda a felkészülés első két hetét tölti Sopronban, majd január 16-tól az ausztriai Güssing sportcentrumában folytatódik a munka. Az első edzőmérkőzést január 20-án a Haladással játssza az együttes, 24-én Salzburgban a helyi Red Bull Salzburg lesz az ellenfél, majd a Bajnokok Ligájában szerepelt szlovák Artmedia (28-án) és az osztrák Rapid Wien (31-én) következik.

A felkészülést egy olasz túra zárja le február elején, az ellenfelek között várhatóan olyan csapatok lesznek, mint a Brescia vagy a Bologna.

[origo] / (MTI)