Vágólapra másolva!
Öt bolgár élvonalbeli labdarúgóklub is törölte csapata téli törökországi edzőtáborozását a szomszédjánál már több áldozatot szedő madárinfluenza miatt. A magyar bajnok DVSC-AVE Ásványvíz csapata ugyanakkor február 7-18. között edzőtáborozik a törökországi Antalyában, és egyelőre nem merült fel a túra lemondása. Újpesten is tervezték a törökországi edzőtábort, de a lila-fehérek várhatóan Ciprus mellett döntenek.

Atanasz Karaivanov, a CSZKA Szófia szóvivője azt mondta, a döntés meghozatalakor "lényeges szempont volt, hogy ne kockáztassák a játékosok egészségét".

A CSZKA mellett a Liteksz Lovecs, a Lokomotiv Szófia, a Vihren Szandanszki és a Naftex Burgasz lépett vissza a törökországi tréningektől. Ugyanakkor három együttes, a Beroe Sztara Zagora, a Belaszitea Petrics és a másodosztályú Haszkovo úgy határozott, hogy megtartja téli táborozását a szomszédos országban.

A bajnoki címvédő Debrecen február 7-18. között edzőtáborozik a törökországi Antalyában, és egyelőre nem merült fel a túra lemondása. "Úgy gondoljuk, hogy a turistaparadicsomokat nem fenyegeti veszély" - mondta Supka Attila, a debreceniek vezetőedzője. "Ha betartjuk a szükséges biztonsági előírásokat, akkor nem hiszem, hogy tartanunk kell a madárinfluenzától. Természetesen figyelemmel követjük a törökországi híreket és, ha nem érezzük magunkat százszázalékos biztonságban, akkor nem utazunk el."

Újpesten is tervezték a törökországi edzőtábort, de a lila-fehérek várhatóan Ciprus mellett döntenek. Mészöly Géza vezetőedző a klub hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy a szakmai stáb kicsit tart a madárinfluenzától, ezért előreláthatólag Ciprusra utazik a csapat, ahol erősebb ellenfelekkel játszhat felkészülési mérkőzéseket.

A törököknél terjedő madárinfluenzában eddig négyen haltak meg, és 20 ember szervezetében mutatták ki a kór legveszélyesebb vírustörzsét.