Vágólapra másolva!
Gólzáport hozott a Borsodi Liga 18. fordulójának zártkapus zárómérkőzése. A Hungária körúti sártengerben az MTK sokáig becsülettel állta a vendégrohamokat, de végül a debreceniek kerekedtek felül, és 4-2-re nyertek.

Borsodi Liga, 18. forduló
MTK Budapest - DVSC-AVE Ásványvíz 2-4 (1-2)
Hidegkuti Stadion, zárt kapuk mögött
vezette: Szabó Zsolt (dr. Hegyi, Szpisják)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodembücher, Koljenovic (Németh K., 46.) - Bori, Zabos (Illés, 67.), Zsidai, Horváth L. - Czvitkovics (Bonifert, 74.), Hrepka
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Kiss Z., Szatmári - Madar (Böőr, 76.), Sándor T., Virág, Dombi (Ferenczi, 82.) - Bogdanovic (Brnovic, 63.), Sidibe
gól: Hrepka (30.), Czvitkovics (64.), illetve Sidibe (26., 65.), Bogdanovic (40.), Éger (78. p.)
sárga lap: Bori (26.), illetve Koljenovic (35.), Ferenczi (91.)

2. perc: Nikolov lövését kellett a kapufára tolnia Véghnek.

25. perc: A Debrecen kipasszolta a kék-fehér védelmet, végül Sidibe közelről szerzett vezetést (0-1).

29. perc: Az árnyékra mozduló Tomic mellett a szemfüles Hrepka elfejelte a labdát, ezzel gyorsan egyenlített az MTK (1-1).

39. perc: Dombi lefutotta őrzőjét, jól adott középre, Bodganovic pedig 10 méterről kilőtte a bal alsót (1-2).

65. perc: Czvitkovics tört be a 16-oson belülre és éles szögből a hosszú sarokba lőtt (2-2).

66. perc: A középkezdés után a Debrecen visszavette a vezetést. Sidibe is a 16-os sarkánál húzott kapura, és gyönyörű lövéssel vette be a rövid felső sarkot (2-3).

70. perc: Zavaros helyzet végén a csereként beállt Illés Béla lőtt a vendégek kapujába, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

77. perc: Virágh fejelte a labdát Égerhez, aki közelről bebiztosította a Debrecen győzelmét (2-4).

82. perc: Zabos felívelését Németh bólintotta a kapura, Sidibe a gólvonalról fejelte ki a labdát.

Keményen vetették magukat a küzdelembe a debreceniek, és 25 perc elteltével a vezetést is megszerezték. A gyenge napot kifogó Tomic kapus hozzásegítette a kék-fehéreket az egyenlítéshez, ettől kezdve azonban határozottá vált a DVSC fölénye, amely újabb vendéggólban is megmutatkozott. Az MTK ismét egyenlített, s a harmadik Loki-gól után is lőtávolban volt, de az erős cívisvárosi támadósor, főleg a hátul is hasznosan játszó Sidibe révén a Debrecen megérdemelten vitt haza három pontot.

(Mobilpress)