Vágólapra másolva!
2-0-s vereséget szenvedett a listavezető Újpest együttese a Pécs otthonában, a Borsodi Liga 19. fordulójának szombati játéknapján. Az MTK mindhárom pontot elvitte Tatabányáról, így öt pontra megközelítette az éllovast.

Borsodi Liga, 19. forduló:
Pécsi MFC - Újpest FC 2-0 (1-0)
Pécs, 3500 néző
v.: Bede
Pécs: Sólyom - Schindler, Dienes, Szabados, Kulcsár - Berdó (Sipos J., 83.), Győri, Pavicevic, Bajúsz, Balaskó (Kalina, a szünetben) - Jevdovic (Sipos N., 60.)
Újpest: Illyés - Tóth B. (Lucas, 83.), Böjte, Vanczák, Füzi Á. - Kovács Z., Tisza (Hullám, a szünetben) - Erős K., Lettrich (Freund, 60.), Tóth N. - Rajczi
gól: Kulcsár (17.), Sipos N. (88.)
sárga lap: Kulcsár (59.), Pavicevic (77.), illetve Tóth B. (46.)
piros lap: Böjte (71.)

10. perc: Schindler távoli lövése ment csúnyán a kapu fölé.

17. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Pécs. A letett labdát Kulcsár tekerte szépen az újpesti hálóba (1-0).

26. perc: Az Újpest próbálkozhatott szabadrúgásból, de Tisza lövését bravúrosan védte Sólyom.

41. perc: Jevdovic kapott jó labdát Balaskótól, lövése azonban célt tévesztett.

49. perc: Tóth Norbert próbálkozott távolról, lövését csak nehezen védte a pécsi kapus.

60. perc: Kalina kapott jó labdát, amivel egyedül húzhatott kapura, de lassú volt, az újpesti védők pedig beérték, majd szögletre mentettek.

71. perc: Ismét Kalina okozott gondot a vendégeknek: egyedül törhetett volna kapura, de Böjte lerántotta, így Bede játékvezető kiállította az újpesti védőt.

75. perc: Kalina lőtt távolról, Illyésnek kellett hárítania.

87. perc: A nagyon veszélyesen mozgó Kalina adott jó labdát Sipos Norbertnek, aki a lyukat rúgó Erős mellett húzott kapura, majd a kifutó Illyés felett a hálóba emelt (2-0).

Az első félidő elején szerzett gólnak köszönhetően a hazaiak átadták a területet a vendégeknek, akik a betömörülő védekezés ellen nem találták az ellenszert. A második negyvenöt percben az Újpest mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de Böjte kiállításával még nehezebbé vált a vendégcsapat sorsa. A hajrában szerzett újabb hazai gól pedig végképp eldöntötte a három pont sorsát.

(MobilPress)