Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Győri ETO-val a labdarúgó Borsodi Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén.

Borsodi Liga, 19. forduló:
DVSC-AVE Ásványvíz - Győri ETO FC 1-1 (1-1)
Debrecen, 6000 néző
vezette: Erdős
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi (Brnovic 69.), Szatmári (Böőr a szünetben) - Dombi (Madar 64.), Máté, Sándor, Halmosi - Bogdanovic, Sidibe
Győr: Stevanovic - Zsók, Pusztai, Jäkl, Varga R. - Bank, Regedei, Vincze O. (Hegedűs 83.), Hanák - Bajzát (Tóth P. 92.), Lajtos (Varga Z. 77.)
gól: Sidibe (43., 11-esből), illetve Bajzát (39.)
sárga lap: Komlósi (50.), illetve Bajzát (35.), Pusztai (61.)

17. perc: Halmosi szabadrúgásába Máté nem tudott belefejelni, így a kapu elé csapódó labdát Stevanovic ütötte szögletre.

25. perc: Halmosi újabb szabadrúgását ezúttal Sándor Tamás próbálta megcsúsztatni, de a győri kapus bravúrral védett.

32. perc: Szatmári beívelését húzta le Sidibe fejéről Stevanovic.

38. perc: Vezet a Győr. Zsók került a védők mögé a jobb oldalon, majd az alapvonalról a középen üresen érkező Bajzáthoz gurított, aki öt méterről a hálóba vágta a labdát (0-1).

43. perc: Bank rúgott bele a tizenhatoson belül Sándor Tamásba, amiért Erdős játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Sidibe elegánsan helyezte a kapu bal oldalába (1-1).

48. perc: Bogdanovic távoli lövése szállt a kapu fölé.

59. perc: Sidibe csúsztatott kapura egy beadást, de Stevanovic hárítani tudott.

71. perc: Brnovic indította Bogdanovicot, aki Vincze Ottó hibája után kapura lőtte a labdát, amely a kapusról az alapvonalon túlra került.

75. perc: Halmosi távoli bombáját védte bravúrosan a győri portás.

88. perc: Bernáth ívelte a labdát a jó ütemben érkező Bogdanovic fejére, de a válogatott játékos 6 méterről a jobb kapufa mellé bólintott.

91. perc: Sidibe beadása lecsúszott, a kapujából kimozduló Stevanovic pedig káprázatos védéssel szedte ki a felső sarok felé tartó a labdát.

Az első félidőben a hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, de nyomasztó mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. Ez megbosszulta magát, hiszen egy kontraakció után Bajzát megszerezte a vezetést a Győrnek, de a Debrecen Sidibe 11-esével még a a szünet előtt ki tudott egyenlíteni .

A második negyvenöt percben még inkább a vendégek térfelén pattogott a labda, de a mezőny legjobbjának számító Stevanovicon nem tudtak kifogni a hazaiak. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki Sándor Tamásék, és a vendégek kapusán kívül csak magukat okolhatják a győzelem elmaradása miatt.

(Mobilpress)