Vágólapra másolva!
Pécsi vereségét követően a Debrecent legyőzte ugyan az Újpest együttese a Borsodi Ligában, azonban soron következő idegenbeli mérkőzésén sem tudott győzni a lila-fehér alakulat: a 21. forduló szombati játéknapján a Tatabánya otthonában döntetlent ért el Mészöly Géza csapata.

Borsodi Liga 21. forduló:
Csőszer FC Tatabánya Auto Trader - Újpest FC 1-1 (1-0)
Tatabánya, 5000 néző
v.: Vad II I.
Tatabánya: Poleksic - Kerényi, Vámosi, Filó, Rajnay - Tóth Z. (Ngalle, 80.), Deme, Balogh Z., Megyesi, Hajdú - Ndjodo (Da Silva, 63.)
Újpest: Vlaszák - Füzi, Vanczák, Vaskó, Vermes (Tóth B., 61.) - Tóth N., Hullám, Erős, Kovács Z. (Cariati, 79.) - Rajczi, Tisza (Sándor, 61.)
gól: Tóth Z. (26.), illetve Tóth N. (74.)
sárga lap: Deme (59.), Da Silva (63.), Balogh Z. (89.), illetve Hullám (42.), Tóth B. (64.)

15. perc: Tisza végzett el szabadrúgást a bal oldalról, de a 23 méterről leadott jobblábas lövése a jobb oldali kapufán csattant.

26. perc: Megyesi passzolt Tóth Zoltánhoz, aki megindult a jobb oldalvonal mellett, majd befelé húzott és 16 méterről ballal a kapu bal oldalába lőtt. (1-0)

56. perc: Ismét megrezdült az újpesti háló, ezúttal azonban csak oldalról. Deme passzolt Kerényihez, aki öt méterről az oldalhálóba lőtt.

74. perc: Hullám passzolt Tóth Norberthez, aki 24 méterről ballal tüzelt. A lövés a kapu bal oldalában kötött ki. (1-1)

91. perc: Megyesi szabadrúgását Vlaszák éppen Da Silva elé ütötte, aki egyből kapura lőtte a labdát, de a vendég védők a gólvonalról mentettek.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, ennek ellenére a Tatabánya együttese szerezte meg a vezetést. A második félidőben mindkét oldalon több helyzet adódott.

Az újpestiek Tóth Norbert góljával a hajrá előtt egyenlítettek, de fordítani már nem sikerült Mészöly Géza tanítványainak. A döntetlennek minden bizonnyal az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó székesfehérváriak örülnek leginkább.

(MobilPress)