Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 22. fordulójában az Újpest 2-1-re legyűrte a Sopront, és mivel a Fehérvár döntetlenre végzett a Zalaegerszeggel, így a lilák három ponttal vezetnek riválisuk előtt. A Debrecen a Vasas ellen megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, a Diósgyőr pedig a Tatabánya ellen megszerezte első tavaszi győzelmét. A Kaposvár a 89. percben szerzett találattal verte 1-0-ra a Pápát, a REAC az utolsó pillanatokban mentett pontot a Pécs ellen.

Borsodi Liga, 22. forduló:
Újpest FC - FC Sopron 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 4215 néző
v.: Kassai
Újpest FC: Vlaszák - Tóth B. (Kőhalmi, 65.), Böjte, Vanczák, Füzi - Hullám (Kovács Z., 46.), Erős, Sándor, Tóth N. - Rajczi (Vermes, 86.), Tisza
FC Sopron: Rabóczki - Kiss Z., Ibric, Radu, László - Horváth A., Sifter, Silvestri - Cotan (Ivancsics, 80.), Demjén - Cigan
gól: Tisza (32.), Rajczi (78., 11-esből), illetve Horváth A. (60. 11-esből)
sárga lap: Hullám (9.), Erős (60.), illetve Cotan (70.), Silvestri (86.), Sifter (90.)

13. perc: Tisza került gólhelyzetbe, egy lövőcsel után tüzelt, de Rabóczki hárított, a kipattanót Tóth Norbert Hullám fejére varázsolta, de a soproni hálóőr hatalmas bravúrral kitornázta a labdát a bal sarokból.

30. perc: ezúttal Tóth Norbert lépett ki ziccerben, de 8 méterről leadott lövését Rabóczki lábbal védte.

32. perc: Rajczi cselezgetett a bal oldalon, majd a hosszú oldalon érkező Tiszához ívelt, aki mellel lekezelte a labdát, s remek mozdulattal a hosszú sarokba emelt (1-0).

46. perc: Rajczi lépett ki a leshatáron, de a rövid felső sarokba tartó lövést Rabóczki hárította.

55. perc: Sándor ugratta ki a balösszekötő helyén Tóth Norbertet, aki 12 méterről laposan lőtt, de Rabóczki ismét a helyén volt.

60. perc: Cigan lépett ki a hazai védők között, de Erős a 16-oson belül lerántotta: a büntetőt Horváth András magabiztosan gurította a jobb sarokba (1-1).

76. perc: Tisza indította a bal oldalon érkező Füzit, a középpályást tizenhatoson belül lerántották: a büntetőt Tóth Norbert végezte el, de Rabóczki hárította a bal sarokba tartó lövést.

78. perc: Kovács futott el a 16-os jobb oldalán, beadásába Ibric kézzel beleütött: az újabb büntetőt Rajczi nagy erővel a kapu bal oldalába lőtte (2-1).

Az Újpest nekiesett ellenfelének, az első félidőben futószalagon gyártotta a helyzeteket. A gyengén védekező Sopron csak Rabóczkinak köszönhette, hogy a hazai csapat a szünetig csupán egy gólt szerzett.

A fordulás után újabb lila-fehér helyzetek és újabb Rabóczki-parádék következtek mégis egyenlített a Sopron. A vendégek januárban igazolt válogatott hálóőre szinte megbabonázta a hazai támadókat, ráadásul Tóth Norbert büntetőjét is hárította, de két perc múlva Rajczi eszén már nem tudott túljárni.

A hajrában is az Újpest irányított, de újabb gól már nem született, így a listavezető otthon tartotta a három pontot.

(MTI)