Vágólapra másolva!
Kiütéssel nyert a listavezető Újpest a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Borsodi Liga 24. fordulójában, Mészöly Géza csapata 7-0-ra verte a kispestieket. A Fehérvár 3-0-s vereséget szenvedett Kaposvárott, így a lilák öt ponttal vezetik a tabellát. A bajnok Debrecen 2-0-ra győzött Pécsett, a Győr egy négyest rúgott a sereghajtó Pápának, a másik kiesőjelölt, a REAC otthon szenvedett vereséget a Tatabányától. Az MTK gólzáporos meccsen 6-3-mal küldte haza a Zalaegerszeget.

Borsodi Liga, 24. forduló:
Újpest FC - Budapest Honvéd 7-0 (2-0)
Szusza Ferenc stadion, 7000 néző
vezette: Solymosi
Újpest: Vlaszák - Tóth B., Vermes, Vaskó, Füzi - Kőhalmi (Hullám, 60.), Erős, Sándor (Korcsmár, 85.), Tóth N. - Cariati (Vituska, 77.), Tisza
Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Kovács Z, Baranyai, Takács - Venczel, Dancs (Pomper, 51.), Eric, Dobos (Genito, 69.) - Lantos - Bozori (Miro, 46.)
gól: Vermes (11.), Cariati (44.), Füzi (48.), Tisza (59.), Sándor (66.), Hullám (82.), Vituska (90.)
piros lap: Kovács Z. (75.)
sárga lap: Vaskó (91.), illetve Kovács Z. (20., 75.), Takács (27.), Kovács N. (57.)

11. perc: a hazaiak végezhettek el szabadrúgást a bal oldalról. A kapu elé beívelt labdára Vermes érkezett jó ütemben és a bizonytalankodó Tóth Ivánt megelőzve a hálóba fejelt (1-0).

44. perc: Tóth Norbert fejjel hozta helyzetbe az argentin Cariatit, aki 14 méterre a kaputól a kifutó Tóth mellett a jobb sarokba helyezett (2-0).

48. perc: Kőhalmi ment el a jobb oldalon, majd az alapvonal elől a hosszú oldalra ívelte a labdát, a jó ütemben érkező Fűzi pedig a kapuba bólintott (3-0).

59. perc: Pomper labdavesztése után Tisza ugrott ki a vendég védők között, s miután a kifutó kapus mellett is elhúzta a labdát, a hálóba gurított (4-0).

66. perc: Tisza emelt a jobb oldalról a kaputól 15 méterre álló Sándor Györgyhöz, aki a félmagas labdát félfordulattal, kapásból a jobb alsó sarokba lőtte (5-0).

75. perc: Kovács Z. húzta vissza a mellette elfutó Vituskát, amiért sárga lapot kapott és mivel már volt egy figyelmeztetése, el kellett hagynia a pályát.

82. perc: a bal szélen Vituska lódult meg egyedül, középre gurítására többen is érkeztek, végül a hozzá hasonlóan csereként beálló Hullám lőtt a kapuba (6-0).

90. perc: ismét Vituska iramodott meg a bal oldalon, ám ezúttal egyedül oldotta meg a helyzet és 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (7-0).

A gyors vezető gól után Rajczi és Kovács Zoltán nélkül is szinte a teljes első félidőben uralta a játékot a hazai együttes, amely több óriási helyzetet is kihasználatlanul hagyott. A játékrész hajrájában aztán a sokadik kontratámadás eredményre vezetett, így magabiztos előnnyel vonulhattak pihenőre a lila-fehérek.

A fordulás után ott folytatta az Újpest, ahol abbahagyta, s egy gyors góllal eldöntötte a mérkőzést. Később a tetemes előny tudatában sem engedett ki Mészöly Géza csapata, sorra alakította ki a lehetőségeket, s miután lényegesen jobban élt helyzeteivel, mint az első félidőben, kiütéses vereséget mért az utolsó negyedórában már emberhátrányban játszó ellenfelére.

A Honvéd a második félidőben már szinte semmilyen ellenállást sem tanúsított, így a hazaiak hétgólos különbséggel is megérdemelten nyertek. A lefújás után kisebb botrány alakult ki a vendégszektorban, a rendőröknek kellett rendet tenniük.

MTI / Mobilpress