Vágólapra másolva!
A sereghajtó Lombard FC Pápa óriási meglepetésre egy góllal nyert a listavezető Újpest FC ellen a labdarúgó Borsodi Liga, 25. fordulójának pénteki mérkőzésén. A találkozó 25 perc késéssel indult el, mert a szakadó eső és a villámlás miatt Bede Ferenc játékvezető előbb alkalmatlannak nyilvánította a pályát, aztán mégis úgy döntött, hogy lehet játszani rajta.

Borsodi Liga, 25. forduló:
Lombard FC Pápa - Újpest FC 2-1 (1-0)
Pápa, 2500 néző
v.: Bede
Pápa: Szűcs - Varga D. (Tóth T., 90.), Farkas A., Gaál - Kincses, Elder, Szabó II Z., Geri - Kozarek (Lalli, 71.), Homma (Simpson, 78.), Fabinho
Újpest: Vlaszák - Tóth B., Vermes (Vituska, 70.), Vanczák, Füzi Á. - Kőhalmi (Lucas, 46.), Sándor Gy. (Hullám, 56.), Erős K., Tóth N. - Rajczi, Tisza
gól: Fabinho (43.), Honma (51.), illetve Tóth N. (87.)
sárga lap: Varga D. (38.), Kincses (41.), Simpson (81., 92.), illetve Erős K. (57.), Füzi Á. (60.), Vituska (85.)
kiállítva: Simpson (92.)

18. perc: A debütáló Fabinho lőtt a kapuba, de mivel előtte lerántotta Tóthot, Bede természetesen nem adta meg a találatot.

30. perc: Tóth Norbert a tizenhatos bal oldali sarkánál végzett el szabadrúgást. A léc alá tartó lövést Szűcs szögletre tolta.

43. perc: Megszerezte a vezetést a Pápa együttese, Fabinho vezetgette a labdát, majd miután nem lépett ki rá senki, 22 méterről lövésre szánt el magát. A labda a kapu jobb felső sarkába vágódott. (1-0)

50. perc: Növelték előnyüket a hazaiak. Kozarek adott középre a jobb oldalról, de a labda lelassult, ami megzavarta a kimozduló Vlaszákot, így Homma egy újpesti védővel és a labdával együtt került a kapuba. (2-0)

87. perc: A pápai 16-oson belül ide-oda pattogott a labda, a védők nem tudtak felszabadítani, így Tóth Norbert 12 méterről ballal a bal alsóba lőtt. (2-1)

91. perc: Fabinho az újpesti tizenhatos jobb oldali sarkától lőtt, de a pattogós lövést szögletre tolta Vlaszák. A sarokrúgás után Lalli rúgott kapufát.

Hatalmas eső zúdult a pályára, így csak jókora késéssel kezdődött el az összecsapás. Újpesti lövésekkel indult a mérkőzés, ám a pápaiak is veszélyeztettek, és egy szabálytalan találatot is szereztek, a magyar élvonalban az Újpest ellen debütáló Fabinho révén.

A pápaiak légiósa azonban nem tett le a gólszerzésről, és a félidő vége előtt óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe. Fordulás után mindenki az Újpest feltámadására gondolt, ehelyett a Pápa gárdája szerzett újabb találatot.

A japán Homma gólja megnyugtatta a hazaiakat, míg az újpestiek görcsösen akartak, és úgy nézett ki, hogy még a szépítés sem sikerül, amikor Tóth Norbert hajrában eredményes volt. Egy pillanatra felcsillant a lila remény, de a Ferencváros elleni mérkőzéssel ellentétben több gólt már nem szereztek Mészöly Géza tanítványai. A listavezető Újpest a kiesőjelölt Pápa otthonában szenvedett 2-1-es vereséget.

(MTI) / Mobilpress