Vágólapra másolva!
Az éllovas Újpest FC hazai pályán könnyedén legyőzte a Zalaegerszeg együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén.

Borsodi Liga, 26. forduló:
Újpest FC - ZTE FC 5-1 (3-0)
Szusza Ferenc-stadion, 4500 néző
v.: Megyebíró
Újpest: Vlaszák - Tóth B. (Vermes, 82.), Böjte, Vanczák, Füzi - Erős, Sándor (Hullám, 60.), Tóth N. - Tisza, Rajczi, Kovács Z. (Kőhalmi, 76.).
Zalaegerszeg: Milinte - Kocsárdi, Sebők V., Bingo, Kónya - Peric, Molnár B. (Kaj, 35.), Lendvai (Palkó, 68.), Józsi (Sági, 35.) - Montvai, Kottán.
gól: Kovács Z. (23., 75.), Rajczi (25., 85.), Tóth N. (30., 11-esből), illetve Sebők V. (50., 11-esből)
sárga lap: Tisza (34., 60.), Erős (45.), illetve Kaj (45.), Sági (54.), Sebők V. (61.)
piros lap: Tisza (60.)

23. perc: Rajczi kapta a labdát a 16-os jobb oldalánál, felnézett, Kovácshoz ívelt, aki hat méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0).

25. perc: Erős nagyszerű ütemben ugratta ki Rajczit, a támadó fejjel megtolta a labdát, majd a kivetődő Milinte fölött elpöckölte azt, Sebők pedig már csak a gólvonalon túl érte utol, igaz, akkor sem tudott tisztázni (2-0).

29-30. perc: egy keresztlabdát Füzi centerezett fejjel Kovács elé, de Sebők hátulról meglökte a támadót: a büntetőnél Tóth Norbert a bal sarokba gurította a labdát (3-0).

50. perc: egy keresztbe ívelés után Tisza kézzel ütött bele a labdába a 16-oson belül: a 11-est Sebők Vilmos magabiztosan értékesítette (3-1).

60. perc: Lendvai húzta el Tisza mellett a labdát, az újpesti támadó azonban kézzel beleütött: a játékvezető ezért sárga lapot adott, és miután Tiszának már volt figyelmeztetése, a kiállítás sorsára jutott.

75. perc: Hullám passzolt Kovácshoz a lesre játszó vendégvédők között, a támadó átvette a labdát, majd 10 méterről a jobb sarokba lőtt (4-1).

85. perc: Tóth Norbert futott el a bal oldalon, egy cselt követően középre adott, Rajczi pedig megelőzte védőjét, és öt méterről a kapu közepébe lőtt (5-1).

Mészöly Géza, a hazaiak vezetőedzője ezúttal három támadóval küldte harcba csapatát, de az összecsapás elején ennek ellenére nem jöttek a helyzetek. A "gólcsendet" Kovács Zoltán törte meg a 100. első osztályú találatával, majd Rajczi Péter két perccel később megduplázta az előnyt, amit nem sokkal később Tóth Norbert büntetővel növelt háromgólosra. A szünet után a semmiből szépített a vendégegyüttes, ráadásul emberelőnybe került, ezt azonban nem tudta kihasználni. Kovács újabb találta eldöntötte a három pont sorsát.