Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó testülete négy élvonalbeli klubnak nem adott rajtengedélyt a következő szezonra.

A Ferencváros, a Budapest Honvéd, a REAC és az FC Sopron nem rendelkezik licenccel a következő szezonra - olvasható az MLSZ hivatalos honlapján. A kluboknak május 16-ig kell jelezniük fellebbezési szándékukat.

Reakciók:
Tepszics Ignác, az FTC Rt. cégvezetője: "Az elmúlt években sem kaptuk meg első fokon a rajtengedélyt, eddig mindig sikerült úrrá lenni a gondokon, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezúttal is megoldjuk a problémákat és megfeleljünk a nevezési feltételeknek.

Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa: "Teljes joggal utasították el a licenckérelmet. Piero Pini többségi tulajdonosnak le kellett volna adnia a jelenlegi szezonra vonatkozó mérleget, valamint a következőre szóló tervezett költségvetés fedezetét, ám erre nem volt hajlandó. Emellett egyéb adminisztrációs hiányosságok is voltak, de ezek nem vészesek. Természetesen fellebbezünk."

Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója: "Klubunk minden pénzügyi feltételnek megfelel, egy apróság miatt nem fogadták el első fokon az anyagunkat. A stadionunk önkormányzati tulajdonban van és ott kellett volna elkészíteni egy utánpótlásképző programot, ami nem valósult meg, ezért utasították el első fokon a jelentkezésünket. Ígéretünk van rá, hogy az önkormányzat pótolja ezt a hiányosságot és megkapjuk a rajtengedélyt.

Gőbl Gábor, az FC Sopron ügyvezető igazgatója: "A nevezési dokumentumokat március 31-ig kellett leadni, a mi beadványunk valóban nem volt teljes, a hiányosságokat azonban az elmúlt több mint egy hónapban pótoltuk és másodfokon megkapjuk a rajtengedélyt.

Az MLSZ elnöksége április 20-i ülésén úgy határozott, hogy a 2006/2007-es bajnokságra csak az a klub vagy gazdasági társaság nevezhet be, amely a Profi Liga Kft-től felvett hitelt június 15-ig maradéktalanul, azaz tőke- és kamattartozásokkal együtt visszafizeti.